Finansförbundet byter till EPiServer

Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank och finans. Igår lanserades deras nya webbplats byggd på EPiServer CMS 6 R2 med Composer.

Sedan ett år tillbaka har Metamatrix team arbetat med projektet i syfte att minska det personberoende som fanns tidigare med den egenutvecklade plattformen byggd med php och MySQL. Ett annat uttalat syfte med projektet var att öka säkerheten i lösningen genom att bygga på en standardprodukt och samtidigt underlätta det redaktionella arbetet.

Zandra Alenklev som har lett teamet har som vanligt jobbat nära kunden i ett agilt projektupplägg.

- Uppdraget var att flytta över webbplatsen till EPiServer utan att göra några förändringar i funktionalitet eller design.  På vägen har vi ändå gjort några designjusteringar för att få ett mer enhetligt utseende och vi har förbättrat webbshoppen där de förtroendevalda gör sina beställningar från förbundet. Vi passade också på att göra stora förbättringar på medlemssidorna, som ligger bakom inloggning. Där har vi gjort förbättringar i både interaktionsdesign och förändrad funktionalitet, säger Zandra.

- Den största utmaningen i de flesta projekt av den här typen är att integrera mot relativt gamla egenbyggda medlemssystem, men jag tycker ändå att vi fått ihop det bra till slut. Vi har dessutom byggt bort ett datalager i medlemssystemet vilket med största sannolikhet kommer att snabba på förfrågningarna mot databasen, säger en av utvecklarna Markus Svart.

Kika in på Finansförbundets webbplats och läs gärna mer om projektet i Zandra Alenklevs blogginlägg Tjoho! Finansförbundet i hamn.


10 januari 2013 av Pia FlodquistVi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x