Luftig design med enkla medel

Tillväxt, miljö och regionplanering (TMR) arbetar med regionala tillväxt-, miljö- och utvecklingsfrågor i Stockholms län. Nu i dagarna har vi sjösatt ett projekt som med små medel åstadkom stora förändringar på TMRs huvud-webbplats och deras interna projekts egna webbplatser.

- Vi tog fram ny design på själva ramverket och gjorde på så vis grundkonceptet lite luftigare. Det vill säga sidhuvud, toppmeny och sidfot fick ett nytt utseende samtidigt som vi bytte bakgrundsfärg. Däremot behöll vi utseendet och funktionaliteten på alla övriga sidtyper, berättar projektledaren Zandra Alenklev

Den nya designen på startsidan grundar sig på kundens önskemål om förändringar och Metamatrix kunskap om TMRs målgrupper. Nu är startsidan mer strukturerad och har ett flöde av aktuella händelser och aktiviteter samtidigt som deras ”fokusområden” och projektwebbplatser syns mer.

Den största utmaningen i projektet var just att få utseendet på det nya ramverket att på ett bra sätt smälta ihop med de gamla sidtyperna, men med tanke på att projektet var så pass litet blev resultatet lyckat. Ett bra sätt att göra snabba tydliga förändringar på en befintlig webb helt enkelt.

Webbplatsen är byggd på EPiServer 5 och du hittar den på www.tmr.sll.se.


28 februari 2013 av Pia FlodquistVi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x