Tätt samarbete när SVID fick ny responsiv webb

Design ligger till grund för i stort sett allt och ordet "design" väcker en mängd associationer hos oss alla. Stiftelsen svensk industridesign (SVID) arbetar för att design medvetet ska användas i allt innovations- och förändringsarbete. SVID finns i gränslandet mellan företag, offentlig verksamhet och forskning. De kopplar ihop olika aktörer, sprider kunskap om och stärker möjligheterna för företag och organisationer att utvecklas med hjälp av design.

Under hösten 2012 fick Metamatrix i uppdrag att utveckla en ny responsiv webbplats åt SVID. I uppdraget ingick att revidera webbplatsens designen och att vara ett stöd i arbetet med att ta fram och testa en ny mer intuitiv informationsstruktur.

En prioriterad målgrupp för SVIDs webbplats är personer som är intresserade, men har liten erfarenhet av, att arbeta aktivt med design i sina projekt. Det vill säga de som vill veta vad design är, hur man gör och hur man kommer igång för att använda design när man tar fram en produkt, en tjänst eller kanske bara vill bygga om sin reception.

Under hela projektet arbetade Metamatrix team tätt tillsammans med kunden med att diskutera strategiska vägval och ta fram och testa informationsstruktur och olika lösningar för navigationen. Det var också viktigt att webbplatsen skulle spegla de nya programområden som SVID satsar på och att lyssna på användarnas förslag till rubriksättning och ordval. För visst kan det vara svårt att ta på sig utanpå-skorna och se på sin organisation med användarnas ögon!

Webbplatsen byggdes i EPiServer 6 och gjordes responsiv med hjälp av ramverket Twitters Bootstrap.

Vill du veta mer om projektet kontakta Frida Hallén.


21 december 2012Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x