Om Metamatrix

Vi är en webbyrå på Södermalm i Stockholm där det arbetar 15 experter från hela landet. Vi grundades 1999 kring tankar om webbens potential för informationshantering och kommunikation. Vi har vuxit med våra kunder och har engagemang och vilja att hjälpa er med kreativa lösningar.

2006 förvärvade Metamatrix webbyrån Interfolio som kompletterade vårt erbjudande kring verksamhetsutveckling och användbarhet med expertkunnande inom publiceringssystem, content management, webb- och systemutveckling.

Metamatrix är EPiServer Solution Partner och partner med Sitecore. Tillsammans med andra tjänster och produkter gör det oss till en strategisk partner och helhetsleverantör för våra kunder och deras webbnärvaro.

För att underlätta för våra kunder har vi tillsammans med strategiska partners flera ramavtal, bland annat inom offentlig sektor, för att våra kunder ska slippa tidsödande upphandlingar.

Genom vår partner R2Meton finns vi med på Kammarkollegiets ramavtal för Systemutveckling. Vi har dessutom kundspecifika ramavtal med Kommunikationsmyndigheten PTS, Stockholms läns landsting, Sida, Solna Stad med flera.

Vi finns med på STIMDIs och Myndigheten för delaktighets lista över rekommenderade leverantörer av tillgängliga och användbara webbplatser.

Vi är medlem i Almega och har kollektivavtal ”IT-företag” med motparterna
Civilekonomerna, Jusek, Unionen och Sveriges Ingenjörer.

Metamatrix-historia

 • 2012 - prioritera och strukturera

  I kölvattnet av mer eller mindre goda initiativ kring mobilwebb och responsiv design uppstod under året ett förnyat engagemang kring innehållsstrategi och design. "Mobile first" och "Content Strategy" blev buzz-ord under ett händelserikt år i webbens korta men intensiva historia..

  Läs →

 • 2011 - app, app, app

  Frukostseminarierna blev snabbt smockfulla och det bubblade under våren, men ingen beställde. Tre veckor in i september hade vi fått in förfrågningar från i stort sett samtliga kunder. Kan ni bygga appar? Hur fungerar EPiServer Mobilepack? Ska vi bygga responsivt från början? Hur..

  Läs →

 • 2010 - Håll ihop webben

  Metamatrix höll bra fart 2010. Mycket tack vare det tighta team av medarbetare som sporrade, peppade och växte ihop under året och som med entusiasm tog sig an projekt hos nya och gamla kunder. Ett riktigt bra år! - 2010 var året då ledningsgrupper och styrelser fick upp ögonen..

  Läs →

 • 2009 – Vi har kramat ihop snöbollen

  Det tionde året blev händelserikt. 2009 började i motvind, fortsatte med en stundtals tuff nyorientering för att sluta i full beläggning och framtidstro. Det säger Petter Schaffer, vd för Metamatrix. - Den osäkerhet som följde efter finanskrisen bromsade takten även för oss. I..

  Läs →

 • 2009 – Levererar även under tidspress

  Boverket, som tecknat ramavtal med Metamtrix, kunde avropa direkt när de behövde hjälp att utveckla sitt intranät. Hans Gustafsson, projektledare, berättar. Vad innebar uppdraget? - Metamatrix skulle på bara ett par månader genomföra en omfattande förstudie och komma med förslag..

  Läs →

 • 2008 - Flexibla konsulter med specialistkunskaper

  Hösten 2008 skulle Metamatrix utveckla och bygga om Patent- och registreringsverkets intranät. Så här säger Anna Engquist, webbansvarig, om projektet. Varför valde ni Metamatrix?  - Vi sökte en mindre leverantör med specialistkunskaper för att vara säkra på att få både den..

  Läs →

 • 2007 - Små detaljer spelar stor roll

  När två företag blev ett uppstod ett gyllene tillfälle att ompositionera varumärket Metamatrix. Tidigare styrelseordföranden och pr-konsulten Lena Christofersson berättar hur det gick till. - 2007 gick Metamatrix och Interfolio ihop. I samma veva flyttade man till större lokaler...

  Läs →

 • 2007 - Nyttig uppriktighet

  Pia Flodquist, webbansvarig på KK-stiftelsen, anlitade Metamatrix för att utvärdera stiftelsens webbplatser. -Metamatrix testade informationsstrukturer, användbarhet och gick igenom statistik. De höll också fokusgrupper för att ta reda på användarnas behov. Visst fanns det saker..

  Läs →

 • 2006 - En andra vår för webben

  När IT-krisen var över började nätet att blomstra. Pär Lannerö, Internetexpert och en av Metamatrix grundare, berättar om de nya tankarna och teknikerna. - I mitten av 00-talet blev webben interaktiv på riktigt. Med hjälp av bland annat bloggar, YouTube och Flickr började..

  Läs →

 • 2006 - En väldigt bra skola

  2006 knackade en teknikintresserad och nyutexaminerad verksamhetskonsult på dörren till Metamatrix. Så här säger Jon Nilsson om sitt första jobb. - Metamatrix visade sig vara en väldigt bra skola i konsultverksamhet. Jag fick göra det mesta som att sälja in projekt, gå på..

  Läs →

 • 2005 – Kreativt kundsamarbete gav ny metod

  När Metamatrix vägledde Skatteverket och Lantmäteriet mot ett effektivare informationsutbyte uppstod en ny metod för verksamhetsutveckling. Frida Hallén, projektledare och konsultchef på Metamatrix, berättar. - Metamatrix kopplades in för att kartlägga myndigheternas verksamheter..

  Läs →

 • 2004 – Konsortium gav nya möjligheter

  På Metamatrix fanns stor erfarenhet från den offentliga sektorn, men för att kunna arbeta med dess kunder behövde man delta i offentliga upphandlingar och få ramavtal. Torbjörn Norée, tidigare vd för Metamatrix, berättar hur man gick tillväga. - Inför upphandlingar slog vi oss..

  Läs →

 • 2003 - Teamtanken lockade mig

  Analytikern Jan Hylén hade arbetat åtta år på Utbildningsdepartementet när han 2003 kom till Metamatrix. Varför valde du att börja arbeta som konsult hos Metamatrix? - På Metamatrix fanns mycket som lockade. Det var ett mindre företag med många yngre medarbetare, stor kreativitet..

  Läs →

 • 2002 - Lösningar med lång livslängd

  Robert Rydefjärd, Kristdemokraternas IT-ansvarig, berättar varför man 2002 gav Interfolio i uppdrag att bygga partiets webbplats och köpte in publiceringsverktyget Interfolio Publisher. - Som politiskt parti har vi stora krav på oss när det gäller funktionalitet och..

  Läs →

 • 2001 - Från publiceringsverktyg till innehållshantering

  Bara ett par år in i det nya företaget blev det tydligt att affärsidén behövde justeras. Dennis Skantz, tidigare vd på Interfolio, förklarar varför och berättar om en nyskapande lösning. - Under de första åren sålde vi vårt publiceringsverktyg, Interfolio Publisher, till olika..

  Läs →

 • 2001 - Jag växte upp som yrkesperson

  Mellan 2000 och 2002 arbetade Mia Törnblom med ekonomi och personalfrågor på Interfolio. Medarbetarna på företaget blev några av de första som i grupp fick prova på hennes tankar om personlig utveckling och mental träning. - Vi testade allt från att lägga tarotkort och arbeta med..

  Läs →

 • 2000 - Vi grävde upp gatan och drog in bredband

  I en kreativ miljö kan det mesta hända. Greg FitzPatrick, en av Metamatrix grundare, minns trånga lokaler, storslagna planer och en nattlig grävning. - När vi bildade Metamatrix arbetade jag i en liten musikstudio i korsningen Atlasgatan/Völundsgatan. De andra flyttade in i en..

  Läs →

 • 1999 – Standarder som satte spår

  Skolverket inledde sitt samarbete med Metamatrix redan 1999. Ett par år senare startade EMIL, ett projekt om informationshantering inom utbildningsområdet. Peter Karlberg, Skolverkets expert på it-frågor, berättar. - Vi behövde hjälp med att ta fram och utveckla standarder för..

  Läs →

 • 1999– Ny teknik blev startskottet

  Hösten 1999 bestämde sig fem IT-entusiaster från olika branscher för att bilda ett gemensamt bolag: Metamatrix. Johan Groth var en av dem. - Vi som grundade Metamatrix hade arbetat tillsammans i olika projekt sedan mitten av 90-talet. Vi kom från skilda bakgrunder och hade..

  Läs →Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x