Kurs: SEO - teknik och innehåll

Sökmotoroptimering (Search Engine Optimation, SEO) handlar om både teknik och innehåll. Det finns inget mirakelmedel som automatiskt får ert innehåll att komma upp långt upp i Googles sökresultat. Det handlar istället om många små redaktionella och tekniska förändringar som sammantaget förbättrat sökresultatet på Google. 

Kursen är praktiskt orienterad och ger er konkreta råd och tips för att förbättra er SEO – både innehållsmässigt och tekniskt. På en övergripande nivå kommer kursen att avhandla:

  • Vad är sökmotoroptimering och varför fungerar det
  • Att välja rätt sökord och genomföra en sökordsanalys
  • Optimering av sidorna (både innehåll och teknik)
  • Uppföljning av resultat (Google Analytics)
  • Verktyg och tips

Målgrupp

Kursens målgrupper är innehållsansvariga, webbansvariga, webbredaktörer och utvecklare. Kursdeltagarna tar med egen dator för omgående kunna omsätta teori till praktik.

Kursledare

Pia Flodquist är webb- och innehållsstrateg. Hon har fokus på innehållets relevans i digitala kanaler och har lett utvecklingsprojekt både som konsult och beställare. Pia är även duktig skribent och uppskattad seminarie- och kursledare på områden som tillgänglighet, webb-, mobil- och innehållsstrategi samt praktiskt inriktade kurser för redaktörer.

Andreas Nylin är systemutvecklare med bred kunskap och fokus på webbprogrammering och tillgängliga webbplatser. Han brinner för webbstandards som HTML, CSS, SVG och JavaScript och är även kunnig inom Microsoft.NET, MVC, C#, PHP, SQL och EPiServer. Han byggde sin första webb redan 1996.

Pris

4.900 kr exkl moms per deltagare

I priset ingår lunch samt förmiddagsfika.

OBS! För att kunna hålla utbildningen som en workshop i vissa moment tar vi maximalt emot åtta deltagare per tillfälle.

Bokning

Kontakta Patrik Hassel073-944 20 49 eller patrik.hassel@metamatrix.se för att boka kursplats eller om du har frågor om kursen. På förfrågan kan vi också hålla kursen för enskilda företag eller organisationer.

Plats Datum
Hornsbruksgatan 19 22 februari kl. 09:00 - 16:00 Max 8 deltagare per kurstillfälle


Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x