Frukostseminarium: Innehållsstrategi

En webbplats är ingenting utan innehåll, trots det är innehållet ofta det sista man planerar för och får på plats när en ny webbplats ska utvecklas och lanseras. Men det är just ditt innehåll och hur du formulerar dig i olika kanaler som fångar dina läsares intresse.

Metamatrix har tio års erfarenhet av att bygga innehållsdrivna webbplatser och vet att den gamla klichén ”Content is king” alltid varit sann. Strategi, mål, innehåll, koncept och utvecklingsarbete måste gå hand i hand för att webbplatsen på bästa sätt ska kunna nå de uppsatta målen.

Vi går igenom de olika stegen du behöver gå igenom för att skapa innehållsstrategin för att få din webbnärvaro dit du vill.

  • Hur bygger jag upp en innehållsstrategi?
  • Hur skapar jag innehåll i olika kanaler som har värde för målgrupperna?
  • Hur ska innehållet bidra till att nå webbplatsens och våra mål?
  • Innehållsanalys – hur vet jag vilket innehåll som är bra. Vilket innehåll ska jag ta bort, eller behålla?
  • Vad behöver jag veta när jag tar fram min strategi?

Talare

Pia Flodquist är webb- och innehållsstrateg och har lång erfarenhet av strategisk processledning och behovs- och kravinsamling i kommunikationsprojekt. Hon har fokus på innehåll i digitala kanaler och arbetat mycket med uppföljning och användningstester.

Övrigt

Våra seminarier är kostnadsfria och av utrymmesskäl välkomnar vi max 2 personer från samma företag, organisation eller myndighet. Är du student, webbkonsult  eller privatperson är du välkommen i mån av plats.

Om du har frågor om seminariet eller om du är nyfiken på Metamatrix och vilka tjänster vi kan erbjuda, får du gärna höra av dig till  Patrik Hassel073-944 20 49 eller patrik.hassel@metamatrix.se 

Plats Datum
Hornsbruksgatan 19 16 februari kl. 08:30 - 09:30 Öppet för bokning ca 2 veckor innan seminariet äger rum

Anmäl intresse för seminariet!

 


Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x