Årets tema på Women In Tech är Beyond barriers vilket är riktigt spännande. Jag tror inte att det bara är jag som upplever att suget är stort i samhället idag för lösningar som är disruptiva och visar att lösningar på dagens utmaningar inte alltid är de vi tror. 

Ett genomgående tema som flera talare har återkommit till är syftesdrivna företag som ser mänsklighetens utmaningar som en möjlighet att förändra, förbättra och tjäna pengar. 

Några av de spännande talarna jag har lyssnat på är:

Liisa Smith på Ignitia som såg att det trots att det finns många satelliter runt ekvatorn så fanns det knappt några väderprognoser för det området. De har nu skapat lösningar där lantbrukare enkelt kan få prognoser som har gjort det möjligt för dem att ta få ut mer av sitt lantbruk genom att exempelvis så och skörda vid rätt tillfälle. 

Sakina Turabali har grundat Skyqraft som med drönare och machine learning inspekterar kraftledningar. På detta sätt har de gjort en bransch som hittills gjort ett stort klimatavtryck då de använt helikoptrar till att göra ett minimalt klimatavtryck och genom geotaggning enkelt kan underhålla rätt del av ledningsnätet för att minska antal oförutsedda avbrott. 

Riktigt inspirerande var det att se hur teknik kan förändra och förbättra livet för människor när Luice Quarta kom upp på scen. Lucie föddes med cerebral palsy och hon läser nu datavetenskap och älskar att dansa. Lucie använder ögonen för att prata och skriva. Ni hittar mer information om Lucie här https://www.tobiidynavox.com/sv/landing-pages/meet-Lucie/

Jag vill avsluta med det som togs upp under panelsamtalet ’Design a society for everyone’ och det är

- Vem ska använda det du ska ta fram?

- Var nyfiken

- Var inte rädd för att skriva historia!