Fondbolagen valde Metamatrix som sin nya digitala byrå. Tillsammans har vi utvecklat webbplatsen som lanserades i slutet av mars 2019. Vi inledde med verksamhetsstrategiska diskussioner och en behovsanalys byggd på semistrukturerade djupintervjuer. Som alltid slås vi av hur värdefullt det är att prata med målgrupperna. Kombinerat med kunskap om deras rörelsemönster och sökbeteende skapade vi en grund för en användarcentrerad webbplats.

Webbplatsen är byggd i Episerver och är integrerad med föreningens pressrum i Cision, i syfte att underlätta och effektivisera redaktörernas arbete. Stor vikt har även lagts vid sökmotoroptimering och att förbättra användarupplevelsen av de sidor som innehåller fondstatistik - webbplatsens mest populära innehåll. Fondstatistiken uppdateras via en integration mellan webbplatsen och en indexdatabas.   

"Fondbolagen var ett av mina första projekt när jag kom till Metamatrix och det har varit väldigt roligt att vara med i arbetet. Jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete!", säger Kaveh Kawroozi projektledare på Metamatrix.

Om Fondbolagens förening

Fondbolagens förening verkar för en sund fondbransch i spararnas intresse. Nöjda fondsparare är en förutsättning för en framgångsrik bransch. I år firar föreningen 40 år!

Besök Fondbolagens webbplats.

Vill du veta mer om projektet? Kontakta gärna Frida Hallén, kundansvarig.