FTF är facket för den som jobbar på ett försäkringsbolag, på en bank som ägs av ett försäkringsbolag eller hos en försäkringsförmedlare. Fackförbundet har omkring 14 500 medlemmar.

Säker hantering av personuppgifter

Som fackförbund hanterar FTF känsliga uppgifter och kraven kring säker hantering av personuppgifter är därför höga. En viktig del av projektet var att säkerställa att den nya webbplatsen lever upp till kraven som ställs i den nya dataskyddsförordningen GDPR. För att komma ifrån att personuppgifter mailas fram och tillbaka så har den nya webbplatsen en funktion för säkra meddelanden där medlemmar och förtroendevalda kan kommunicera på ett säkert sätt.

Smidig och säker inloggning med mobilt bank-id

En annan nyhet är integrationen med mobilt bank-id. Det ger en säker inloggning för medlemmar och förtroendevalda som enkelt kan logga in på webbplatsen och se det innehåll är tillgängligt för dem. Mobilt bank-id används också i medlemsansökan för att göra den enklare, smidigare och snabbare att fylla i.

- Vi har ett långt samarbete med FTF och är glada och stolta över att ha fått leverera deras nya webbplats, säger Heléne Sundberg, projektledare på Metamatrix. Det har varit ett projekt med stort engagemang från alla inblandade och tillsammans har vi tagit fram en webbplats som kommer vara till stor nytta för FTFs medlemmar och förtroendevalda.

Besök FTFs nya webbplats här.

Kontakta Frida Hallén om du vill veta mer om projektet eller hur vi arbetar.