Sandra är frontend-utvecklare

Jag heter Sandra Widmark och gör LIA (praktik) på Metamatrix sedan slutet på september 2016. Jag studerar till frontend-utvecklare på Lernia yrkeshögskola och det här är min andra och sista praktikperiod innan jag tar examen i slutet av 2016. Jag har tidigare utbildat mig inom grafisk design och jobbat några år inom e-handel.

Min utbildning är framförallt fokuserad på javaScript, HTML och CSS. Vi lär oss de senaste ramverken och teknikerna för att vara förberedda inför det kommande yrkeslivet.

På Metamatrix har jag fått jobba bland annat med att skriva tester som ska hjälpa till att säkerställa att koden håller en hög kvalitet.

När jag inte sitter framför datorn så gillar jag att styrketräna, träffa vänner och laga god mat.

Katharina är EpiServer-utvecklare

Jag heter Katharina Ljunggren och gör min praktik som EpiServer-utvecklare här på Metamatrix.

Efter att ha tagit min kandidatexamen i ekonomi på Srinakharinwirot Universitetet i Bangkok, Thailand, så har jag jobbat i flertalet olika branscher med diverse IT-system. Jag började min karriär inom förvaltning inom livsmedelsindustrin, och arbetade sedan som säljare på ett IT-konsultföretag samt som utbildningsansvarig på en kontorstillbehörskedja.

För att söka nya utmaningar har jag läst vidare inom IT på Malmö och Stockholm Universitet, samt nu senast inom webb och EpiServerutveckling på Nackademin.

Mitt intresse ligger lite varstans när det gäller kod och system. Dels tycker jag att det är roligt att få saker ”att fungera” bakom skalet i back-end med SQL och C#, men gillar även att se resultatet i front-end med HTML, CSS och JS.

På fritiden gillar jag att gymma, springa, laga mat, relaxa i naturen samt att vara med min familj.

Det ska bli väldigt spännande att få göra min praktikperiod här på Metamatrix, då de är ett härligt gäng med ett brinnande intresse för att allt inom webb!

Vill du också göra din praktik hos Metamatrix? Kontakta Frida Hallén!