Innehåll

Under webbinariet går vi igenom tre aspekter av hållbarhet och pratar om hur det påverkar dig och oss främst i koppling till webbplatser och digitala tjänster:

  • Ekologisk hållbarhet handlar om miljö, klimatet och att minska energiåtgång.
  • Social hållbarhet fokuserar på ett inkluderande, jämlikt och tolerant samhälle med delaktiga människor.
  • Ekonomisk hållbarhet är också nödvändig eftersom även de resurserna är ändliga.

Det är en konkurrensfördel att arbeta hållbart som företag eller organisation. Att arbeta hållbart kan också bidra till att bli mer effektiv, spara pengar och kan även vara positivt för varumärket.

I det här seminariet får du som arbetar med en digital tjänst eller webbplats tips om hur du kan arbeta med digital hållbarhet utifrån de tre perspektiven ovan. Seminariet vänder sig till dig som exempelvis är utvecklare, webbansvarig, systemägare eller redaktör. Och självklart pratar vi om vårt ansvar som leverantör av digitala tjänster.

Sändningen kommer att ske genom Microsoft Teams och det kommer att vara möjlighet att ställa frågor under sändningen. Webbinariet är 30 minuter inklusive en avslutande frågestund. Det kostar inget att delta!

Föredragshållare

Pär Lannerö är expert inom digital hållbarhet och tillgänglighet på Metamatrix.

Pia Flodquist är digital strateg på Metamatrix. 

Thomas Lotsander är utvecklare på Metamatrix.

Anmälan

Välkommen att skicka en anmälan genom att fylla i formuläret nedan. När du skickar in anmälan kommer du att få ett automatiskt svarsmejl som meddelar att din anmälan är mottagen. Länk till sändningen skickas ut dagen innan webbinariet.

Dina uppgifter

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna följa upp deltagande, samt för att informera om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i  vår dataskyddspolicy (öppnas i ett nytt fönster).