Starttid
Sluttid
Plats
Videolänk via Youtube

Om webbinariet

Välkommen till ett webbinarium där vi går igenom grunderna i en behovsanalys, olika metoder för hur du samlar in dina målgruppers och användares behov, hur du tar dig an analysen och drar slutsatser ur resultatet för att dokumentera dina kunskaper. Stegen är nödvändiga för att arbeta vidare med kravspecar, tjänstedesign, kundresor, personas eller ta fram en effektkarta.

För att framgångsrikt kunna arbeta användarcentrerat med digitala tjänster och digital kommunikation är det en grundförutsättning att först och främst lära känna användarna, krypa innanför skinnet på målgrupperna för att ha möjlighet att förstå vad de behöver, deras utmaningar, varför de tänker som de gör och hur du och din organisation kan passa in i deras vardag.

I seminariet tar vi upp de olika stegen i förstudien, för och respektive nackdelar med olika metoder och ger dig tips om du funderar på att genomföra den själv

Föredragshållare

Pia Flodquist är digital strateg på Metamatrix och har över 20 års erfarenhet både som beställare av digitala tjänster och som konsult.

Om webbinariet

Sändningen kommer att ske genom Youtube och det kommer att vara möjlighet att ställa frågor under sändningen. Webbinariet är 30 minuter (12:00 - 12:30) inklusive en avslutande frågestund. 

Anmälan

Våra webbinarier är kostnadsfria och du är välkommen att anmäla dig genom att fylla i formuläret nedan. När du skickat in anmälan får du ett automatiskt svarsmejl som meddelar att din anmälan är mottagen. Länk till webbsändning skickas ut till anmälda deltagare dagen innan webbinariet.

Dina uppgifter

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna följa upp deltagande, samt för att informera om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i  vår dataskyddspolicy (öppnas i ett nytt fönster). 

Anmälan: Förstudie för en digital tjänst - vad är viktigt att tänka på?

Hantering av personuppgifter (Obligatoriskt)