Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19

Om bara några dagar - den 23 september - ska nya webbplatser inom offentlig sektor uppfylla tillgänglighetskraven. Lagen tillåter ytterligare ett år av åtgärder innan befintliga sajter ska uppfylla kraven. Men användarnas behov finns och har alltid funnits. Så det är hög tid att ta detta på allvar.

Dessutom kommer ny reglering från EU som ställer ungefär samma krav på viktiga delar av privat sektor. Även om de kraven kommer något senare så är det nödvändigt för alla att känna till behoven, lagstiftningen och vilka lösningar som fungerar. Ett system som upphandlas idag kanske levereras om ett år och ska vara i drift långt efter det.

Metamatrix har hjälpt många organisationer att granska och förbättra sina webbplatser. På vårt frukostseminarium kommer vi - utan att hänga ut någon - berätta om våra erfarenheter och ge en översikt av vad alla som har en webbplats behöver tänka på. Vi tänkte även göra ett första försök att kortfattat introducera EUs nya tillgänglighetsdirektiv som berör privat sektor.

Föreläsare

Pär Lannerö är civilingenjör i datateknik och konsult inom digital hållbarhet. Pär har ett brinnande engagemang för att göra internet mer användbart, tillgängligt, säkert och begripligt. Han är en av Metamatrix grundare och har genom åren utvecklat hundratals webbapplikationer och hållit mängder av föreläsningar om olika trender och fenomen på nätet. Till exempel den semantiska webben, kaklagen och plattformisering. Han är troligen en av de i Sverige som kan mest om webbtillgänglighetsdirektivet och WCAG.

Övrigt

Våra seminarier är kostnadsfria och av utrymmesskäl välkomnar vi max två personer från samma företag, organisation eller myndighet. Är du student, webbkonsult  eller privatperson är du välkommen i mån av plats.

Till frukost dukar vi upp en buffé med frallor från Fabrique, vaniljyoghurt med bär, ost, grönsaker, hummus, juice, te och kaffe. 

Om du har frågor om seminariet eller om du är nyfiken på Metamatrix och vilka tjänster vi kan erbjuda, får du gärna höra av dig till Patrik Hassel

Intresseanmälan

Att skicka en intresseanmälan är ingen garanti för att få plats på seminariet. Om plats erbjuds kommer skickas ett mejl och med bekräftelse och kalenderbokning. Om plats inte kan erbjudas kommer du att få ett mejl om detta.

Webbinarium

Vi kommer att livesända seminariet över nätet. Om ni är intresserade av att delta via webbinarium så ange gärna det i meddelandefältet.

Anmälan: Ett år eller ett par dagar kvar för DOS

Hantering av personuppgifter (Obligatoriskt)