Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19

Vill du veta mer om dessa lagkrav innebär och hur vi jobbar för att hjälpa er säkra hög webbtillgänglighet? Då är du välkommen på vårt kostnadsfria frukostseminarium. Under seminariet går vi igenom övergripande hur lagen kommer att utformas och vad ni måste göra för att nå upp till de kraven.

Även om ni inte tillhör offentlig sektor finns det starka skäl att jobba med att få en tillgänglig webbplats. Google fungerar som en blind person och om webbplatsen har hög tillgänglighet blir webbplatsen per automatik bättre sökmotoroptimerad. Vi berättar hur det fungerar.

Runt 20 procent av Sveriges befolkning har någon form av funktionsnedsättning som skulle kunna påverka dem negativt om en webbplats inte följer de tillgänglighetsriktlinjer som finns. Det innebär att en av fem besökare som kommer till en webbplats med låg tillgänglighet har sämre förutsättningar att uppnå sitt mål med besöket jämfört med övriga. Att erbjuda hög tillgänglighet på webbplatsen är en investering, som ger nöjdare besökare och en större kundgrupp.

Vill du veta mer om den kommande lagen så har vi sammanfattat de viktigaste om webbdirektivet.

Talare

Pia Flodquist är digital strateg. Hon har fokus på innehållets relevans i digitala kanaler och har lett utvecklingsprojekt både som konsult och beställare. Ett av Pias uppdrag är att tillsammans med andra kollegor på Metamatrix utveckla webbriktlinjer.se som är de officiella riktlinjerna för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor. Pia är även duktig skribent och uppskattad kursledare inom webbtillgänglighet och innehållsstrategi.

Övrigt

Våra seminarier är kostnadsfria och av utrymmesskäl välkomnar vi max två personer från samma företag, organisation eller myndighet. Är du student, webbkonsult  eller privatperson är du välkommen i mån av plats.

Till frukost dukar vi upp en buffé med frallor från Fabrique, vaniljyoghurt med bär, ost, kalkon, grönsaker, hummus, juice, te och kaffe. 

Om du har frågor om seminariet eller om du är nyfiken på Metamatrix och vilka tjänster vi kan erbjuda, får du gärna höra av dig till Patrik Hassel

Intresseanmälan

Att skicka en intresseanmälan är ingen garanti för att få plats på seminariet. Om plats erbjuds kommer skickas ett mejl och med bekräftelse och kalenderbokning. Om plats inte kan erbjudas kommer du att få ett mejl om detta.

Hantering av personuppgifter (obligatoriskt)