Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19, Stockholm

I maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Den nya lagen påverkar alla företag och organisationer som hanterar personuppgifter. Just nu råder en febril aktivitet i många verksamheter om hur förordningen ska tolkas och vad och hur den kommer att påverka.

På vårt frukostseminarium fokuserar vi på hur webbplatser påverkas hos företag och organisationer som hanterar personuppgifter. Mer specifikt tittar vi närmare på de risker som finns med:

  • Uppgifter som läcker från webbplatser
  • Integrationer mellan webbplatser och externa system som innehåller personuppgifter
  • Webbanalys och Google Analytics

För att kunna prata om dataskyddsförordningen och dess konsekvenser för webbplatser kommer vi inledningsvis att titta närmare på vad dataskyddsförordningen omfattar, reda ut begreppet personuppgift och ta upp hur dataskyddsförordningen förhåller sig till personuppgiftslagen (PUL).

Talare

Max Walter har med sitt engagemang och sin kunskap naturligt intagit ledarrollen för Metamatrix arbete med användarupplevelser och konceptutveckling. Max är inriktad på att skapa och förvalta webbplatser med fokus på att besökarna ska uppnå sina mål på ett enkelt och effektivt sätt. Webbanalys, statistik och användningstester är grunden för hans metod för uppföljning. Med en bakgrund som utvecklare har Max också stor förståelse för tekniska utmaningar och vad den senaste tekniken på webben kan åstadkomma.

Övrigt

Våra seminarier är kostnadsfria och av utrymmesskäl välkomnar vi max 2 personer från samma företag, organisation eller myndighet. Är du student, webbkonsult  eller privatperson är du välkommen i mån av plats.

Till frukost dukar vi upp en buffe med frallor från Fabrique, vaniljyoghurt med bär, ost, kalkon, grönsaker, hummus, juice, te och kaffe.  

Om du har frågor om seminariet eller om du är nyfiken på Metamatrix och vilka tjänster vi kan erbjuda, får du gärna höra av dig till Patrik Hassel

Intresseanmälan

Intresseanmälan öppnar ca 2-3 veckor innan seminariet äger rum.