Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19

Grundkurs i webbanalys

Kursen är en grundkurs i webbanalys och vänder sig främst till dig som arbetar inom organisationer och företag med innehållsdrivna webbplatser. Kursen är praktiskt orienterad och vi vill att du har tillgång till er organisations konto för Google Analytics. Kursdeltagarna tar med egen dator för omgående kunna omsätta teori till praktik.

Ur innehållet på kursen: Förstå dina besökare med hjälp av webbanalys

  • Vilka frågor kan Google Analytics ge svar på?
  • Förstå vad alla begrepp i Google Analytics betyder
  • Webbanalys på strategisk, taktisk och operativ nivå
  • Lär dig hitta i Google Analytics och använda de inbyggda rapporterna
  • Analysera i inbyggda rapporter hur besökare förflyttar sig på webbplatsen

Kursledare

Max Walter har med sitt engagemang och sin kunskap naturligt intagit ledarrollen för Metamatrix arbete med användarupplevelser och konceptutveckling. Max är inriktad på att skapa och förvalta webbplatser med fokus på att besökarna ska uppnå sina mål på ett enkelt och effektivt sätt. Webbanalys, statistik och användningstester är grunden för hans metod för uppföljning. Med en bakgrund som utvecklare har Max också stor förståelse för tekniska utmaningar och vad den senaste tekniken på webben kan åstadkomma.

Sagt om kursen

"Bästa GA-kurs jag gått! Jättebra kursledare"
"Bra kurs, som gav mig en fördjupad kunskap i GA."
"Bra med få deltagare. Kunnig och pedagogisk kursledare. Ämnet är brännhett och jag vill lära mig mer!"
"Det var tredje gången jag gick en kurs om Google Analytics men första gången jag faktiskt kände att jag hade lärt mig något när jag gick därifrån. Läraren var jättebra på alla sätt."

8,5 av 10 får kursen i genomsnittsbetyg av de deltagare som gått kursen under 2017.

Oj, vad nyttigt. Det blev en jättebra kickstart och en viktig grundplåt inför kommande arbete. skriver Mattias Skoog, webbstrateg i Varbergs kommun i blogginlägget Kickstart med webbanalys i Google Analytics.

Pris

5.900 kr exkl moms per deltagare. I priset ingår lunch och fika.

Boka en kursplats

Kontakta Patrik Hassel för att boka kursplats eller om du har frågor om kursen. Vi håller även kursen för enskilda företag eller organisationer.