Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19, Stockholm

När du skriver för webben har du några sekunder på dig att fånga läsaren. Din text ska vara enkel, tydlig och relevant för målgruppen. Dessutom ska den vara optimerad för sökmotorer, tillgänglig och fungera lika bra på mobilen som på en stor skärm. På vår heldagskurs lär du dig skriva texter som når fram till läsaren.

Du får både teori och praktiska knep för att bli en bättre skribent. Kursen vänder sig till dig som skriver eller redigerar texter för webben, intranätet eller andra digitala kanaler. Under dagen får du göra flera skrivövningar.

Ur innehållet

  • Hur läser vi på webben?
  • Vem skriver jag för? Målgruppsanpassade texter.
  • Tänk efter före. Planera och disponera din text.
  • Krångla inte till det. Att skriva klarspråk.
  • Lyckas med rubriken.
  • Lyft innehållet med mellanrubriker, punktlistor, faktarutor, bildtexter.
  • Hittbara texter. Introduktion till SEO. Att skriva för sökmotorer.
  • Tillgänglighet. Texter för alla.
  • Redigera andras texter. Vem bestämmer vad? Tips för smidigare samarbete.

Kursledare

Linn Norén är kommunikatör med lång erfarenhet av digital kommunikation och marknadsföring. Hon har ansvarat för webb, intranät och sociala medier i flera stora koncerner och jobbat strategiskt och operativt med innehåll i digitala kanaler. Hon är en van skribent av olika typer av texter och kursledare för kurser i att skriva för webben.  

Sagt om kursen

"Vi är väldigt nöjda med kursen! Linn gjorde ett kanonjobb. Effektiva webbtexter är en framgångsfaktor för vårt nya intranät. Kursen i att Skriva för webben kommer hjälpa redaktörerna i detta arbete.” Maria Hult, Kronofogdemyndigheten

Pris

5.900 kr exkl moms per deltagare. Om du bokar innan 12 mars 2020 får du 10 % rabatt. I priset ingår frukost, lunch och fika. För att kunna hålla utbildningen som en workshop i vissa moment tar vi maximalt emot 8 deltagare per tillfälle.

Boka kursplats

Kontakta Patrik Hassel, patrik.hassel@metamatrix.se eller 073-944 20 49, för att boka kursplats eller om du har frågor om kursen. På förfrågan kan vi också hålla kursen för enskilda företag eller organisationer. Du kan också boka plats genom att skicka in formläret nedan.

Kursanmälan

Hantering av personuppgifter (Obligatoriskt)