Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19, Stockholm

Om kursen

Den 23 september 2018 började EU:s direktiv för webbtillgänglighet att gälla. Den 1 januari 2019 infördes direktivet som svensk lag. Det innebär krav på tillgänglighet för offentliga webbplatser i Sverige. WCAG 2.1 AA (Web Content Accessibility Guidelines) är grunden för reglering på tillgänglighetsområdet idag. Från och med den 23 september 2019 ska nya webbplatser från offentlig sektor uppfylla lagkraven.

Vår endagskurs går igenom WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.1 på A och AA-nivå så att du som designar, beställer, ansvarar för, skriver eller upphandlar förstår kraven och vet vad ni behöver göra för att nå upp till dem.

Under dagen får du flera tillfällen att titta på din egen webbplats och får konkreta tips på hur ni eventuellt kan förbättra den.

Ur innehållet:

  • Vem berörs av tillgänglighet?
  • Om det svenska lagförslaget, EU-direktivet, undantagen och kraven
  • Grundlig genomgång av WCAG 2.1 AA.
  • Verktyg för att granska din egen webbplats

Att erbjuda hög tillgänglighet på webbplatsen är en investering, som ger nöjdare besökare och en större kundgrupp. Även om ni inte tillhör offentlig sektor finns det starka skäl att jobba med att få en tillgänglig webbplats. Vi berättar hur och varför. 

Om inte det här kursdatumet passar dig/er håller vi både kurser och seminarier i egen regi och skräddarsyr gärna specifika upplägg för din organisation. Kursen är inte heller en teknisk kurs för utvecklare som vill bli bättre på tillgänglighet. Om du är intresserad av vi kommer till er, eller är du utvecklare och vill lära dig mer är du välkommen att höra av dig till oss.

Om du vill veta mer om lagstiftningen om webbtillgänglighet så har vi skrivit en sammanfattning.  

Kursledare

Pär Lannerö är expert inom digital hållbarhet. Pär har ett brinnande engagemang för att göra internet mer användbart, tillgängligt, säkert och begripligt. Han är en av Metamatrix grundare och har genom åren utvecklat hundratals webbapplikationer och hållit mängder av föreläsningar om olika trender och fenomen på nätet. Till exempel den semantiska webben, kaklagen och plattformisering. Han är en av de i Sverige som kan mest om webbtillgänglighetsdirektivet och WCAG.

Sagt om kursen

"En metodisk genomgång av kraven för tillgängliga webbplatser – med djupdykningar i praktisk vägledning och testarbete. Mycket pedagogiskt och delvis individuellt anpassat för deltagarna." Anna Engquist, Patent- och Registreringsverket.
”Det märks att Pär Lannerö har koll på vad han pratar om. På ett lugnt och pedagogiskt sätt tog han oss genom dagen – från allmän introduktion till varför tillgänglighet på webben är viktigt, till viktig information om den nya lagen och de krav den ställer." Emma Randecker, Svenska institutet.

Pris

5.900 kr exkl moms per deltagare. Om du bokar innan 1 oktober får du 10 % rabatt. I priset ingår frukost, lunch och fika. För att kunna hålla utbildningen som en workshop i vissa moment tar vi maximalt emot 8 deltagare per tillfälle.

Boka kursplats

Kontakta Patrik Hassel, patrik.hassel@metamatrix.se eller 073-944 20 49, för att boka kursplats eller om du har frågor om kursen. På förfrågan kan vi också hålla kursen för enskilda företag eller organisationer. Du kan också boka plats genom att skicka in formläret nedan.

Kursanmälan

Hantering av personuppgifter (Obligatoriskt)