Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19, Stockholm

Om kursen

23 september 2018 börjar EU:s direktiv för webbtillgänglighet att gälla. Den 1 januari 2019 föreslås det att direktivet inför som svensk lag. Det innebär krav på tillgänglighet för offentliga webbplatser i Sverige. WCAG 2.1 AA (Web Content Accessibility Guidelines) är grunden för att reglering på tillgänglighetsområdet idag.

Vår endags-kurs går igenom WCAG 2.1 på A och AA-nivå så att du som designar, beställer, ansvara för, skriver eller upphandlar förstår kraven och vet vad ni behöver göra för att nå upp till dem.

Under dagen får du flera tillfällen att titta på din egen webbplats och får konkreta tips på hur ni eventuellt kan förbättra den.

Ur innehållet:

  • Vem berörs av tillgänglighet?
  • Om det svenska lagförslaget, EU-direktivet, undantagen och kraven
  • Grundlig genomgång av WCAG 2.1 AA.
  • Verktyg för att granska din egen webbplats

Att erbjuda hög tillgänglighet på webbplatsen är en investering, som ger nöjdare besökare och en större kundgrupp. Även om ni inte tillhör offentlig sektor finns det starka skäl att jobba med att få en tillgänglig webbplats. Google fungerar som en blind person och om webbplatsen har hög tillgänglighet blir webbplatsen per automatik bättre sökmotoroptimerad. Vi berättar hur det fungerar. 

Om inte det här kursdatumet passar dig/er håller vi både kurser och seminarier i egen regi och skräddarsyr gärna specifika upplägg för din organisation. Kursen är inte heller en teknisk kurs för utvecklare som vill bli bättre på tillgänglighet. Om du är intresserad av vi kommer till er, eller är du utvecklare och vill lära dig mer är du välkommen att höra av dig till oss.

Om du vill veta mer om den kommande lagstiftningen om webbtillgänglighet så har vi skrivit en sammanfattning.  

Kursledare

Pia Flodquist är digital strateg och tillgänglighetsexpert. Hon har fokus på innehållets relevans i digitala kanaler och har lett utvecklingsprojekt både som konsult och beställare. Pia är även duktig skribent och uppskattad seminarie- och kursledare. I sin roll som tillgänglighetsexpert är hon delaktig i utvecklingen av Vägledning för webbutveckling som tar fram de officiella riktlinjerna för hur man bör jobba med webbutveckling inom offentlig sektor i Sverige.  

Pris

5.900 kr exkl moms per deltagare. 10% rabatt vid bokning av två deltagare från samma organisation och 15 % rabatt vid bokning av tre eller fler deltagare från samma organisation. I priset ingår frukost, lunch och fika. För att kunna hålla utbildningen som en workshop i vissa moment tar vi maximalt emot åtta deltagare per tillfälle.

Boka kursplats

Detta kursdatum är fullbokat men vi håller också kursen den 24 oktober och den 31 oktober.

Kontakta Patrik Hassel, patrik.hassel@metamatrix.se eller 073-944 20 49, för att boka kursplats eller om du har frågor om kursen. På förfrågan kan vi också hålla kursen för enskilda företag eller organisationer. Du kan också anmäla intresse genom att skicka in formläret nedan.