Starttid
Sluttid
Plats
Hornsbruksgatan 19

Om kursen

2018 blir det lag på att offentliga webbplatser i Sverige måste vara tillgängliga. Då börjar EU:s direktiv för webbtillgänglighet gälla. Webbdirektivet pekar på den internationella standarden för tillgänglighet som finns idag Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 AA.

Vår endags-kurs går igenom WCAG-kriterier på A och AA-nivå så att du som designar, beställer, ansvara för, skriver eller upphandlar förstår kraven och vet vad ni behöver göra för att nå upp till dem.

Under dagen får du flera tillfällen att titta på din egen webbplats och får konkreta tips på hur ni eventuellt kan förbättra den.

Ur innehållet:

  • Vem berörs av tillgänglighet?
  • Om det svenska lagförslaget, EU-direktivet, undantagen och kraven
  • Grundlig genomgång av WCAG
  • Verktyg för att granska din egen webbplats

Att erbjuda hög tillgänglighet på webbplatsen är en investering, som ger nöjdare besökare och en större kundgrupp. Även om ni inte tillhör offentlig sektor finns det starka skäl att jobba med att få en tillgänglig webbplats. Google fungerar som en blind person och om webbplatsen har hög tillgänglighet blir webbplatsen per automatik bättre sökmotoroptimerad. Vi berättar hur det fungerar.

Om inte det här kursdatumet passar dig/er håller vi både kurser och seminarier i egen regi och skräddarsyr gärna specifika upplägg för din organisation. Kursen är inte heller en teknisk kurs för utvecklare som vill bli bättre på tillgänglighet. Om du är intresserad av vi kommer till er, eller är du utvecklare och vill lära dig mer är du välkommen att höra av dig till oss.

Kursledare

Pia Flodquist är digital strateg och tillgänglighetsexpert. Hon har fokus på innehållets relevans i digitala kanaler och har lett utvecklingsprojekt både som konsult och beställare. Pia är även duktig skribent och uppskattad seminarie- och kursledare. I sin roll som tillgänglighetsexpert är hon delaktig i utvecklingen av Vägledning för webbutveckling som tar fram de officiella riktlinjerna för hur man bör jobba med webbutveckling inom offentlig sektor i Sverige.  

Pris

5.900 kr exkl moms per deltagare. 10% rabatt vid bokning av två deltagare från samma organisation och 15 % rabatt vid bokning av tre eller fler deltagare från samma organisation. I priset ingår frukost, lunch och fika. För att kunna hålla utbildningen som en workshop i vissa moment tar vi maximalt emot åtta deltagare per tillfälle.

Boka kursplats

Kontakta Patrik Hassel, patrik.hassel@metamatrix.se eller 073-944 20 49, för att boka kursplats eller om du har frågor om kursen. På förfrågan kan vi också hålla kursen för enskilda företag eller organisationer. Du kan också anmäla intresse genom att skicka in formläret nedan.