Innehållet

En ny variant av Google Tag Manager har lanserats i beta-version. Den nya varianten körs inte i webbläsaren, som "gamla" Google Tag Manager, utan på en server som ni kan kontrollera. Det är en game changer för att det blir möjligt att ha kontroll på all data som skickas till Google Analytics och andra verktyg för webbanalys och digital marknadsföring.

Ni kan fortsätta använda de verktyg ni är vana vid och behöver inte ersätta Google Analytics med ett annat webbanalys, till exempel Matomo eller Adobe Analytics. Det leder till att ni har kontroll på er data och slipper vara oroliga för att personuppgifter "läcker" till externa aktörer.

Under webbinariet kommer nya Google Tag Manager att beskrivas, vad ni behöver göra för att använda verktyget och för- och nackdelar med verktyget.

Föredragshållare

Max Walter jobbar med webbanalys och strategisk rådgivning på Metamatrix. Han är en uppskattad föreläsare och har under flera års tid hållit kurser inom webbanays. Max har en bakgrund som civilingenjör i datavetenskap med fokus på människo-data-interaktion.

Om webbinariet

Sändningen kommer att ske genom Youtube och det kommer att vara möjlighet att ställa frågor under sändningen. Webbinariet är 30 minuter (9.00 - 9.30) inklusive en avslutande frågestund. 

Anmälan

Välkommen att skicka en anmälan genom att fylla i formuläret nedan. När du skickar in anmälan kommer du att få ett automatiskt svarsmejl som meddelar att din anmälan är mottagen. Länk till sändningen skickas ut dagen innan webbinariet.

Dina uppgifter

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna följa upp deltagande, samt för att informera om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i  vår dataskyddspolicy (öppnas i ett nytt fönster).