Starttid
Sluttid
Plats
Stockholm

Människor har olika förutsättningar - både vad gäller syn, hörsel, motorik och hur vi uppfattar och bearbetar information (kognition). Du som ansvarar för digitala tjänster behöver känna till grunderna för digital tillgänglighet. Annars kommer ni inte att nå alla de som ni vill nå.

Vissa användare kommer överhuvudtaget inte att komma över "tröskeln". Andra kan ta sig fram, men bara med stor ansträngning, och kommer troligen aldrig att lyckas med det sajten eller appen var till för. Oavsett om det är att bli informerad, bli prenumerant, anmäla ett ärende, bli underhållen eller genomföra ett köp.

I offentlig sektor finns ny lagstiftning om digital tillgänglighet, och snart kommer liknande krav att ställas på delar av privat sektor.

IDG och Webbdagarna Academy erbjuder nu kurser med Metamatrix tillgänglighetsexpert Pär Lannerö! På en dag får du lära dig grunderna för digital tillgänglighet, både ur ett användarperspektiv och utifrån relevant lagstiftning. Dessutom får du tillfälle att undersöka din egen webbplats.

Anmäl dig till en både meningsfull och inspirerande kursdag antingen den 28/11 eller 11/2.