Innehållet

Kämpar du med att tolka data i Google Analytics? Skulle du vilja presentera webb- och digital analys för dina kollegor på ett tydligt och lättbegripligt sätt? På vårt webbinarium lär du dig hur Googles tjänst, Google Data Studio, kan användas för att visualisera data från olika källor och skräddarsy rapporter utifrån din verksamhets behov.

Idag finns en rad kraftfulla och ”gratis” verktyg för webbanalys men få organisationer och företag har möjlighet att ha egen specialistkompetens inom området. Sedan hösten 2018 finns en ny tjänst från Google som gör att tröskeln för att komma igång med att arbeta datadrivet sänks. Google Data Studio (har tidigare funnits i betaversion) är ett gränssnitt för att visualisera data från olika datakällor, som till exempel Google Analytics. Istället för att försöka tolka data i Google Analytics kan du nu ta fram en skräddarsydd rapport utifrån verksamhetens behov och presentera den på ett lättillgängligt sätt i Google Data Studio.

Under webbinariet berättar vi om hur vi använder anpassade rapporter i Google Data Studio för att hjälpa våra kunder till ökade insikter om deras webbplatser. Vi visar även konkreta exempel på olika typer av rapporter och visualisering av data.

Föredragshållare

Max Walter jobbar med webbanalys och strategisk rådgivning på Metamatrix. Han är en uppskattad föreläsare och har under flera års tid hållit kurser inom webbanays. Max har en bakgrund som civilingenjör i datavetenskap med fokus på människo-data-interaktion.

Om webbinariet

Sändningen kommer att ske genom Youtube och det kommer att vara möjlighet att ställa frågor under sändningen. Webbinariet är 30 minuter (9.00 - 9.30) inklusive en avslutande frågestund. 

Anmälan

Välkommen att skicka en anmälan genom att fylla i formuläret nedan. När du skickar in anmälan kommer du att få ett automatiskt svarsmejl med länk till webbinariet. 

Dina uppgifter

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna följa upp deltagande, samt för att informera om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i  vår dataskyddspolicy (öppnas i ett nytt fönster).