WCAG är en hållbar standard för digital tillgänglighet. Version 2.0 publicerades 2008 och gäller fortfarande, även om det kom några tillägg 2018 i version 2.1. Den ligger till grund för lagstiftning i hela Europa och även andra delar av världen. W3C jobbar nu parallellt med både version 2.2 och version 3. Nya versioner kan på sikt bli lagkrav, men även om de inte blir det så innehåller de rekommendationer som är värdefulla för den som vill göra sina digitala tjänster mer tillgängliga. På vårt webbinarium presenterar vi vad som kan förväntas av WCAG 2.2, och orienterar om utvecklingen i stort.

Föreläsare är Pär Lannerö, som har stor erfarenhet av digital tillgänglighet, både som utvecklare, utbildare, utredare och granskare. Han har även flera uppdrag inom standardiseringen i Europa.

Anmäl dig till webbinariet

Webbinariet äger rum online via Microsoft Teams. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. När du skickar in anmälan kommer du att få ett automatiskt svarsmejl med länk till webbinariet.

Du som anmäler dig kommer automatiskt att få våra framtida utskick om våra kurser, seminarier och spaningar. Du kan när som helst avsluta denna prenumeration. Läs mer i vår dataskyddspolicy hur vi hanterar dina personuppgifter.