FTF är facket för den som jobbar på ett försäkringsbolag, på en bank som ägs av ett försäkringsbolag eller hos en försäkringsförmedlare. FTF och Metamatrix har jobbat ihop i många år och förra året inleddes arbetet med att göra en större förändring av webbplatsen.

Från förstudie till lansering

Projektet inleddes med workshops för att sätta effektmål och prioriteringar för den nya webbplatsen. För att säkerställa att den nya webben utgår från medlemmarnas behov genomförde vi också fokusgrupper och tester av strukturen på medlemmar. Vi tog också fram ny design för webbplatsen. Webbplatsen är byggd i Episerver och integrerad med FTF:s crm levererat av Mysoft.

Säker hantering av personuppgifter

Som fackförbund hanterar FTF känsliga uppgifter och kraven kring säker hantering av personuppgifter är därför höga. En viktig del av projektet var att säkerställa att den nya webbplatsen lever upp till kraven som ställs i den nya dataskyddsförordningen GDPR som trädde i kraft 25 maj. För att komma ifrån att personuppgifter mailas fram och tillbaka så har den nya webbplatsen en funktion för säkra meddelanden där medlemmar och förtroendevalda kan kommunicera på ett säkert sätt.

Smidig och säker inloggning med mobilt bank-id

En annan nyhet på webbplatsen är integrationen med mobilt bank-id. Det ger en säker inloggning för medlemmar och förtroendevalda som enkelt kan logga in på webbplatsen och se det innehåll som är tillgängligt för dem. Mobilt bank-id används också i medlemsansökan för att göra den enklare, smidigare och snabbare att fylla i.

— Vi har ett långt samarbete med FTF och är glada och stolta över att ha fått leverera deras nya webbplats, säger Heléne Sundberg, projektledare på Metamatrix. Det har varit ett projekt med stort engagemang från alla inblandade och tillsammans har vi tagit fram en webbplats som kommer vara till stor nytta för FTF:s medlemmar och förtroendevalda.

I höst fortsätter arbetet med att vidareutveckla den nya webbplatsen med flera spännande nyheter på gång. 

Kontakta Frida Hallén om du vill veta mer om projektet eller hur vi arbetar.