Jag heter Katharina Ljunggren, Certified Episerver CMS 9 Developer.

Efter att ha tagit min kandidatexamen i ekonomi på Srinakharinwirot Universitetet i Bangkok, Thailand, så har jag jobbat i flertalet olika branscher med diverse IT-system. För att söka nya utmaningar har jag läst vidare inom IT på Malmö och Stockholm Universitet, samt senast inom webb- och Episerverutveckling på Nackademin.

Jag gjorde min praktik som Episerver-utvecklare på Metamatrix. När jag letade efter praktikplats under hösten 2016 så träffade jag Metamatrix, som kändes som en perfekt match direkt och ett ställe där jag även ville jobba i framtiden. Metamatrix har många intressanta projekt inom Episerver och Umbraco, har bra tekniker samt bra verktyg både för kundprojekt och internt. Jag tycker att Metamatrix verkligen är experter inom tillgänglighet, webbgranskning och innehållstrategier; vilket har öppnat mina ögon för att bli intresserad att lära mig fler områden samtidigt som jag kodar. Det viktigaste känns ändå som att mina kollegor är väldigt duktiga, jobbar i team samt får mig att utvecklas och att vi har kul tillsammans med våra aktiviteter. Det är några av en massa anledningar till att Metamatrix känns som mitt hem och min familj.

Mitt intresse ligger lite varstans när det gäller kod och system. Dels tycker jag att det är roligt att få saker ”att fungera” bakom skalet i back-end med SQL och C#, men gillar även att se resultatet i front-end med HTML, CSS och JS.

På fritiden så gillar jag att aktivera mig. Bla så tycker jag om att träna och klättra, men min favorit är helt klart löpning. Mitt senaste lopp, som jag även är ganska stolt över mig själv över, är Stockholm Marathon 2017. Det var mitt första Marathon, vilket var både ganska jobbigt samtidigt som det var väldigt spännande och roligt. Kom förbi Hornstull och spring med mig om du vill!