Jag är civilingenjör i datateknik och har jobbat med webben sedan den var nyfödd i början av 90-talet. Det gör att jag är generalist, men de senaste åren har jag fokuserat särskilt på lagreglering av digitala miljöer. Till exempel vad gäller dataskydd, webbtillgänglighet och universell utformning. Jag irriterar mig på att så många aspekter av den digitala utvecklingen är ohållbara. Till exempel att alla måste godkänna användarvillkor som ingen varken läser eller förstår, att vi ofta saknar alternativ till "gratistjänster" där det verkliga priset är att vi låter andra påverka vårt beteende, vår tid och våra tankar. En annan frustration är att så få sajter fungerar bra för personer med funktionsnedsättning. Om du hört en föreläsning om webbdirektivet eller WCAG så kan det ha varit jag som pratade. Jag föreläser ofta och gärna men jobbar även med granskningar, utredningar, rapporter, standardisering och programmering.

Jag var med och startade Metamatrix 1999 och är en av delägarna. Vi startade företaget för att vi såg en massa spännande och omvälvande saker som Internet kunde användas till, och att vi kunde påverka utvecklingen. Vissa saker blev inte som vi tänkte, men visst har vi påverkat!

Digitaliseringen medför både fantastiska möjligheter och många svåra utmaningar. Både för samhället i stort, för organisationer och för oss som individer var och en. Jag tycker att det är enormt spännande och meningsfullt både att få vara med om att realisera möjligheter och att minimera baksidorna. Nästan varje dag i snart 20 år har jag gått till jobbet med glädje och inspiration. Ibland är det förstås stressigt och svårt, men aldrig långtråkigt! Med fyra barn där hemma kan jag säga ungefär samma sak om fritiden.