Från längtan till lansering

Är ni i början eller slutet av er intranätresa? Det spelar ingen roll, vi är vana vid att hoppa in där ni behöver oss. Första steget är att bilda oss en uppfattning om varför vi bygger intranätet. Vi ställer frågor kring behov och mål, samt vilka verktyg och vilka utmaningar som finns i dag. Tillsammans bygger vi en viktig grund för resten av intranätet. Här kan du läsa mer om vårt arbete med digitala strategier.

  Struktur och innehållsförvaltning

  Bra struktur och bra innehåll är utmärkande för ett effektivt och engagerande intranät. För att hålla intranätet aktuellt och relevant är det viktigt att innehållet förvaltas och kvalitetssäkrat på ett strukturerat sätt. Genom att utse ansvariga för såväl teknik som innehåll kan intranätet leva vidare – och under kontrollerade former. Att de känner ett gemensamt ägarskap för intranätet är A och O, i dag och i morgon.

  Kunskapsöverföring

  En stor utmaning för våra kunder är att ta tillvara och förvalta det medarbetarna vet. Deras kompetens är hårdvaluta. I moderna intranät ligger därför stort fokus på att underlätta samarbeten vilket naturligt leder till erfarenhetsutbyten. Men samtidigt har behovet av att dokumentera inte minskat. Därför är vi lika passionerat intresserade av dokumentstruktur och metadata, som av möten och människor.

  SharePoint – den kodlösa lösningen 

  SharePoint är en del i Office365, Microsofts kraftpaket, som är på god väg att vara en standard. Den täta integrationen med exempelvis Word och uppstickaren Yammer gör att SharePoint fungerar som ett nav för för ditt arbete. De senaste årens uppdateringar och moderniseringar har gjort att populariteten har ökat dramatiskt. Det är nu möjligt att bygga en snygg och bra lösning på de funktioner som redan finns, helt utan utveckling. Sammantaget är det en kostnadseffektiv och kvalitetssäkrad lösning som vi ofta rekommenderar till våra kunder.

  På vårt webbinarium Bygga intranät i SharePoint berättar vi om hur det var att bygga Statens Fastighetsverk intranät i Sharepoint Online.