Metamatrix-bloggen

Senaste inläggen

 • Sommar - sen flytt, nya kurser & seminarier

  2014-07-08 av Frida Hallén

  Tack, alla kunder, samarbetspartners och andra intresserade för första halvåret 2014! I augusti flyttar vi till nya fina lokaler vid Hornstull, Hornsbruksgatan 19 blir vår nya adress. Välkommen dit! En annan nyhet för hösten är att vi utökar vårt utbud av frukostseminarier och..

  Läs inlägget →

 • Reflektion från Webbstrategidagarna offentlig sektor 2014

  2014-03-28 av Pia Flodquist

  Du som arbetar med webb inom offentlig sektor i Sverige – sträck på dig! Efter två dagar på Webbstrategidagarna offentlig sektor 2014 konstaterar jag att det händer så mycket bra på den fronten. Allt ifrån inspirerande initiativ kring öppna data till hur kommuner drar åt..

  Läs inlägget →

 • När en bild inte säger 1000 ord

  2014-02-28 av Gro Dahlbom

  Vad består egentligen den avgörande men ibland lite svårgreppbara användarupplevelsen av? Det pratade jag och min kollega Pia Flodquist om igår när vi höll repris av vårt populära frukostseminarium "7 kriterier för en bra webbplats". Tack alla ni som kom, och tack också för de..

  Läs inlägget →

 • Ska du bygga responsivt?

  2014-01-30 av Pia Flodquist

  Tack för att ni kom! Det var knökfullt på morgonens frukostseminarium Dags att bygga responsivt, så nu har vi satt ut ett nytt datum för nästa seminarium: 13 februari. Samma innehåll på seminariet och en likadan frukost utlovas.  Under kursen Allt du behöver veta inför ert..

  Läs inlägget →

 • Hur smarta är vi 2014?

  2014-01-17 av Gro Dahlbom

  Bildkälla: modifierad från http://thenounproject.com/.

  Det må kallas "smartphone", men blir vi människor egentligen smartare eller dummare av den teknologi som vi omger oss med? Förra veckan kunde vi i Dagens Nyheter läsa om den amerikanska författaren Chris Hedges skepsis mot IT-revolutionens kognitiva påverkan : "De handhållna..

  Läs inlägget →

 • Bokslut över ett år i verkligheten

  2013-12-16 av Hannes Lindroos

  I januari firar jag ett år som utvecklare på Metamatrix, och lika lång tid i arbetslivet. Jag tänkte dela med mig av lite tankar och erfarenheter från den här tiden. Min resa i korthet 2010 tog jag examen från en fem terminer lång kurs i systemutveckling på Lernia, med fokus på..

  Läs inlägget →

 • You say you want a revolution

  2013-12-11 av Gro Dahlbom

  Vår förre VD Petter Schaffer var med och grundade det som senare skulle bli Metamatrix. Idag går han vidare mot nya äventyr. Här brevväxlar han och vår interaktionsdesigner Gro Dahlbom om webbens svindlande universum. Vart ska vi egentligen? Petter – "Det var en gång..." När jag..

  Läs inlägget →

 • Rekorddeltagande på Internetdagarna 2013 - vi var där

  2013-12-03 av Pär Lannerö

  Internetdagarna – ett evenemang med 15 år på nacken –  gjorde i år succé med ett delvis nytt koncept. Totalt deltog ungefär 2200 personer, vilket jag tror är rekord. De olika spåren man kunde gå på handlade om bland annat säkerhet , wordpress , öppna data , digital..

  Läs inlägget →

 • EPiServerdagen 2013 - en säljares sammanfattning

  2013-11-20 av Patrik Hassel

  Det var fullbokat och knökfullt på Münchenbryggeriet i Stockholm när EPiServer anordnade sin årliga kund- och partnerdag den 14 november. Konsulter lockades med finglass, baristor och (givetvis) iPads för att konkurrera om de potentiella köparnas uppmärksamhet. Epicentrum för..

  Läs inlägget →

 • Hur bra är din webbplats egentligen?

  2013-11-06 av Gro Dahlbom

  Det verkar finnas ett sug efter att förstå vad det egentligen är som utgör den där mytomspunna användarupplevelsen . Publiktillströmningen till vårt frukostseminarium "7 kriterier för en bra webbplats" tyder i alla fall på det. Kanske låter det som en enkel lösning? Men faktum är..

  Läs inlägget →


Om vår blogg

Här berättar vi hur webben utvecklas, våra reflektioner efter möten med kunder och vad vi pratar om på Metamatrix.


Arkiv

Senaste inläggen

Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x