Metamatrix-bloggen

Senaste inläggen

 • Den omogna webben

  2015-03-16 av Pär Lannerö

  Internet, och inte minst webben, är ett fantastiskt verktyg. Nätet för oss närmare varandra, kan minska miljöpåverkan och bidra till ökad kunskap, kultur, kvalitet och konkurrens. Många tycker att nätets betydelse är på samma nivå som tryckpressen. Andra går ännu längre och..

  Läs inlägget →

 • Har du provlyssnat på din webbplats?

  2014-09-22 av Pär Lannerö

  Den frågan ställer jag ofta till webbutvecklare och webbansvariga när jag i rollen som projektledare för webbriktlinjer.se föreläser om tillgänglighet på webben. Så även i torsdags på Metamatrix frukostseminarium. Nästan alla webbutvecklare vet att man ska ha alt-texter till..

  Läs inlägget →

 • Robert, ny systemutvecklare på Metamatrix

  2014-08-18 av Robert Ghafoor

  Jag heter Robert Ghafoor och har kunskaper i  ASP.NET (WebForms/MVC), C#, html, CSS, JavaScript, WPF och SQL från Nackademin i Solna. Har två års erfarenhet som systemutvecklare främst i Umbraco och EPiServer. Jag började som systemutvecklare här på Metamatrix i augusti 2014..

  Läs inlägget →

 • Danijel, ny kundansvarig på Metamatrix

  2014-08-15 av Danijel Miletic

  Hej, mitt namn är Danijel Miletic och jag jobbar som junior försäljare på Metamatrix sedan augusti 2014. Jag har tidigare jobbat med försäljning av it-infrastruktur i större organisationer, där jag tyvärr känt att det är ett stort avstånd mellan mig som säljare och de mer..

  Läs inlägget →

 • Carl är vår nya - men väldigt seniora - systemutvecklare

  2014-08-12 av Carl Schéle

  Jag heter Carl Schéle och är 38 år gammal. Min webbkarriär startade på Torget.se där det blev mycket frontendutveckling och tog fart ordentligt när jag började på Posten.se som systemutvecklare. Kommer närmast från Cloud Nine där jag var i 4.5 år och det kändes helt rätt när..

  Läs inlägget →

 • Sommar - sen flytt, nya kurser & seminarier

  2014-07-08 av Frida Hallén

  Tack, alla kunder, samarbetspartners och andra intresserade för första halvåret 2014! I augusti flyttar vi till nya fina lokaler vid Hornstull, Hornsbruksgatan 19 blir vår nya adress. Välkommen dit! En annan nyhet för hösten är att vi utökar vårt utbud av frukostseminarier och..

  Läs inlägget →

 • Reflektion från Webbstrategidagarna offentlig sektor 2014

  2014-03-28 av Pia Flodquist

  Du som arbetar med webb inom offentlig sektor i Sverige – sträck på dig! Efter två dagar på Webbstrategidagarna offentlig sektor 2014 konstaterar jag att det händer så mycket bra på den fronten. Allt ifrån inspirerande initiativ kring öppna data till hur kommuner drar åt..

  Läs inlägget →

 • När en bild inte säger 1000 ord

  2014-02-28 av Gro Dahlbom

  Vad består egentligen den avgörande men ibland lite svårgreppbara användarupplevelsen av? Det pratade jag och min kollega Pia Flodquist om igår när vi höll repris av vårt populära frukostseminarium "7 kriterier för en bra webbplats". Tack alla ni som kom, och tack också för de..

  Läs inlägget →

 • Ska du bygga responsivt?

  2014-01-30 av Pia Flodquist

  Tack för att ni kom! Det var knökfullt på morgonens frukostseminarium Dags att bygga responsivt, så nu har vi satt ut ett nytt datum för nästa seminarium: 13 februari. Samma innehåll på seminariet och en likadan frukost utlovas.  Under kursen Allt du behöver veta inför ert..

  Läs inlägget →

 • Hur smarta är vi 2014?

  2014-01-17 av Gro Dahlbom

  Bildkälla: modifierad från http://thenounproject.com/.

  Det må kallas "smartphone", men blir vi människor egentligen smartare eller dummare av den teknologi som vi omger oss med? Förra veckan kunde vi i Dagens Nyheter läsa om den amerikanska författaren Chris Hedges skepsis mot IT-revolutionens kognitiva påverkan : "De handhållna..

  Läs inlägget →


Om vår blogg

Här berättar vi hur webben utvecklas, våra reflektioner efter möten med kunder och vad vi pratar om på Metamatrix.


Arkiv

Senaste inläggen

Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x