Metamatrix-bloggen

Senaste inläggen

 • Automatiska tester är effektiva och ökar kvaliteten

  2017-01-25 av Sandra Widmark

  På Metamatrix gör vi validerings-, tillgänglighets- och visuella tester i alla våra webbprojekt. Vi utvärderar dessutom kontinuerligt och vidareutvecklar vårt arbetssätt kring hur vi arbetar med tester för att de ska bli så användbara och effektiva verktyg som möjligt i vårt..

  Läs inlägget →

 • Arbeta med prestanda-hamna högre i Google

  2016-09-22 av Andreas Nylin

  Användare blir irriterade på långsamma webbsidor och lämnar ofta sidan om den tar för lång tid att ladda. Att en webbplats är snabb att ladda är också viktigt för sidans ranking och exponering i sökmotorerna eftersom bland annat Google rankar långsamma webbsidor lägre i..

  Läs inlägget →

 • Så blir Sverige världsbäst på digitalisering

  2015-09-25 av Pär Lannerö

  Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter , enligt regeringens digitala agenda . Vi på Metamatrix arbetar med att konkret förverkliga digitaliseringens möjligheter åt våra kunder och vi har skrivit under den digitala  agendan. Men kan..

  Läs inlägget →

 • Tobias - ny systemutvecklare hos oss

  2015-08-17 av Tobias Nylin

  Hej, mitt namn är Tobias och jag jobbar som systemutvecklare här på Metamatrix sedan augusti 2015. Jag har jobbat som systemutvecklare inom webb sedan januari 2013. Innan dess studerade jag på Örebro universitet, där jag tog en kandidatexamen inom datateknik 2012. Jag har främst..

  Läs inlägget →

 • Andreas - ny systemutvecklare hos oss

  2015-04-17

  Hej, jag heter Andreas och jag är en systemutvecklare med bred kunskap och fokus på webbprogrammering. Jag brinner för HTML, CSS, JavaScript och webbstandards. När jag byggde min första webbsida 1996 visste jag på en gång att jag ville jobba med webben. Sedan dess har jag..

  Läs inlägget →

 • Den omogna webben

  2015-03-16 av Pär Lannerö

  Internet, och inte minst webben, är ett fantastiskt verktyg. Nätet för oss närmare varandra, kan minska miljöpåverkan och bidra till ökad kunskap, kultur, kvalitet och konkurrens. Många tycker att nätets betydelse är på samma nivå som tryckpressen. Andra går ännu längre och..

  Läs inlägget →

 • Har du provlyssnat på din webbplats?

  2014-09-22 av Pär Lannerö

  Den frågan ställer jag ofta till webbutvecklare och webbansvariga när jag i rollen som projektledare för webbriktlinjer.se föreläser om tillgänglighet på webben. Så även i torsdags på Metamatrix frukostseminarium. Nästan alla webbutvecklare vet att man ska ha alt-texter till..

  Läs inlägget →

 • Robert, ny systemutvecklare på Metamatrix

  2014-08-18 av Robert Ghafoor

  Jag heter Robert Ghafoor och har kunskaper i  ASP.NET (WebForms/MVC), C#, html, CSS, JavaScript, WPF och SQL från Nackademin i Solna. Har två års erfarenhet som systemutvecklare främst i Umbraco och EPiServer. Jag började som systemutvecklare här på Metamatrix i augusti 2014..

  Läs inlägget →

 • Carl är vår nya - men väldigt seniora - systemutvecklare

  2014-08-12 av Carl Schéle

  Jag heter Carl Schéle och är 38 år gammal. Min webbkarriär startade på Torget.se där det blev mycket frontendutveckling och tog fart ordentligt när jag började på Posten.se som systemutvecklare. Kommer närmast från Cloud Nine där jag var i 4.5 år och det kändes helt rätt när..

  Läs inlägget →

 • Sommar - sen flytt, nya kurser & seminarier

  2014-07-08 av Frida Hallén

  Tack, alla kunder, samarbetspartners och andra intresserade för första halvåret 2014! I augusti flyttar vi till nya fina lokaler vid Hornstull, Hornsbruksgatan 19 blir vår nya adress. Välkommen dit! En annan nyhet för hösten är att vi utökar vårt utbud av frukostseminarier och..

  Läs inlägget →


Om vår blogg

Här berättar vi hur webben utvecklas, våra reflektioner efter möten med kunder och vad vi pratar om på Metamatrix.


Arkiv

Senaste inläggen

Vi använder så kallade kakor på vår webbplats. När du använder vår webb accepterar du också att information om ditt besök lagras i din webbläsare. Läs mer här . x