• Metamatrix spanar - maj 2021

  I maj har vi spanat att Apple-användare tackar nej till spårning, Microsoft förutspår hybridmöten i framtiden och Digitala publikationens källkod blir öppen för offentliga Sverige. Vi har även spanat in att SVT jobbar in sin visuella identitet i tillgänglighetsfunktioner, Google spårar utan cookies, videomjukvaran Encore blir öppen källkod och så tipsar vi om ett enkelt sätt att hitta vaccintid.

 • Statellit

  Metamatrix spanar - april 2021

  Så här i slutet av april kan du läsa om hur du sätter upp Google Tag Manager Server lokalt och styr den data som skickas till Google Analytics. Kumospace får onlinemöten mer att likna fysiska möten. EU har kommit med ett lagförslag kring AI och du som vill kunna surfa var du än befinner dig ska kolla in Starlinks. Sist men inte minst lyfter vi att Facebook satsar på ljud.

 • Metamatrix spanar - mars 2021

  I mars spanar vi att intranätens trafik har ökat men många har inte mätbara mål för sitt intranät. Du kommer snart kunna köpa en bärbar dator som du kan uppgradera och reparera själv. Om det tar lång tid innan användaren kan interagera på din webbsida så kommer den rankas lägre av Google. Vi spanar även kring hur kan du sälja ditt digitala konstverk. Till sist hurrar vi för Sharepoint!

 • AI

  Metamatrix spanar - februari 2021

  Umbraco byggs på .NET Core och Danmark har fått vägledning gällande cookies. Google har snäppt upp sin texttolkning och lanserar textranking i sökresultatet och kan du verkligen få ut något vettigt av AI. Det läser du om i februaris spaning.

 • Metamatrix spanar - januari 2021

  I vår första spaning för 2021 berättar vi om att Episerver byter namn till Optimizely och att WCAG 3.0 har kommit i en första version. Vi konstaterar att no-click search blir allt vanligare samt att vädervarningar ändras till symboler.

 • Metamatrix spanar - december 2020

  Äldre tar stora steg framåt i digitaliseringen. I vår sista spaning för 2020 funderar vi även över Privacy Shield, personuppgifter och Google analytics. Vi konstaterar också att Chrome-cachning ändras, och att de nya grupprummen i Teams kan bli användbara.

 • Metamatrix spanar - november 2020

  Även i novembermörkret har vi så klart hittat intressanta saker att dela med oss av. Här kommer våra spaningar.

 • Metamatrix spanar - oktober 2020

  Vi snubblar dagligen över intressanta och spännande saker som händer eller tas fram inom de områden vi jobbar med. Och självklart vill vi dela det vi snappar upp. Här kommer fyra spaningar.

 • Välkomna Robert och Tina

  Vi har två nya medarbetare på Metamatrix, Robert och Tina, som båda är systemutvecklare.

 • Thomas Hansson - vår nya projektledare

  Under april har Thomas börjat hos oss som projektledare.

 • Beyond barriers på Women In Tech

  Vår vd Helen Kreutz Bolander besöker den populära konferensen Women In Tech och delar med sig av sina spaningar.

 • Ny vd på Metamatrix

  Helen Kreutz Bolander blir ny vd på Metamatrix. Hon kommer närmast från sitt eget bolag där hon varit seniorkonsult inom verksamhetsutveckling, projektledning och affärsutveckling.

 • Fyll på med ny kunskap i vår

  Nytt år och nya möjligheter. Kanske vill du lära dig mer om Google Data Studio eller Google Analytics? Eller få bättre koll på digital tillgänglighet? Vi ordnar flera intressanta webbinarier och kurser i vår.

 • Experimentera mera – det bästa från Nordic.js 2019

  Våra frontend-utvecklare Sandra och Jessica var på plats på Europas största javascript-konferens Nordic.js. Det här tar vi med oss.

 • Daniel och Måns – nya stjärnor på Metamatrix

  Vi börjar hösten med att förstärka våra team med två nya stjärnor, Daniel som är systemutvecklare och Måns, grafisk formgivare och interaktionsdesigner.