Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse

En kaka är en kort text som sparas av din webbläsare på datorn. Kakan lagrar information som kan användas exempelvis för att spara en inställning du har gjort på webbplatsen så att den finns kvar vid ditt nästa besök, eller för att kunna lagra information om ditt besök i vårt webbanalysverktyg. Kakan ligger kvar på din dator antingen tills du stänger ner webbläsaren (om det är en sessionskaka) eller tills kakans hållbarhetsdatum passerats eller tills du själv tar bort den.

Inaktivera kakor

Om du inte vill att kakor ska sparas genom att du besöker vår webbplats behöver du konfigurera din webbläsare att inte lagra kakor. 

Kakor på vår webbplats

ASP.NET_SessionId (Session)

Den här kakan sätts när du först besöker webbplatsen och lagrar ett unikt ID för ditt besök. Kakan krävs för att vårt webbpubliceringssystem (Episerver) ska fungera.

ARRAffinity

En kaka som driftplattformen Azure sätter för att hantera lastbalansering, alltså att koordinera ett besök på webbplatsen mellan servrarna när fler än en server används av prestandaskäl.

_RequestVerificationToken

Kakan används för att säkerställa att anropen till vår webbplats verkligen kommer från dig, som nu läser detta, och inte någon annan dator eller webbläsare. Kakan används för att skydda mot olika sorters hackning.

_ga(2 år), _gat(10 minuter), _ga.XXX

De här kakorna används av webbanalysverktyget Google Analytics för att lagra information om ditt besök på webbplatsen. Mer information om dessa kakor finns hos Google. Ibland ändrar Google namn eller funktion på kakorna.

FPID

En kaka som Google Analytics använder för att minska risken att webbläsarens identitet läcker via javascript.

Matomo_id

Matomo_id använder vi för att kunna testa statistikverktyget Matomo.

dc_gtm

En tillfällig kaka som används av verktyget Google Tag Manager och som används för att styra Google Analytics. Den förfaller 10 minuter från det att den sattes eller senast uppdaterades.

cookieinfo-closed (1 år)

Kakan sätts när du stänger ner rutan med information om hur kakor används på webbplatsen, för att rutan inte ska visas vid ditt nästa besök.

breakfastInfo-closed (1 år)

Kakan sätts när du stänger ner rutan med information om frukostseminarie, för att rutan inte ska visas vid ditt nästa besök.

localstorage

Variablerna of.firstVisit, of.lastPageviews och ofs används av statistikverktyg för att följa upp i vilken ordning du besöker sidorna på sajten.

Teknik och design

Vår webbplats har använder Episerver CMS som plattform. Vi följer W3C-standarder såsom HTML och WCAG samt andra relevanta riktlinjer från Vägledningen för webbutveckling, som vi också medverkat i utvecklingen av.