• ”Det bästa med praktiken är alla engagerade kollegor”

  Vi tar gärna emot praktikanter på Metamatrix. I vår har vi två nya stjärnor på plats hos oss, Heidi som pluggar till UX-designer och Thomas som snart är färdig systemutvecklare.

 • FTF blir Forena och lanserar ny webb

  Att byta namn och visuell identitet är ingen liten förändring. Med en tydlig deadline jobbade vi tillsammans för att ha allt på plats på webben när fackförbundet FTF bytte namn till Forena.

 • Jenny Ferm ny projektledare på Metamatrix

  Säg hej till Jenny Ferm, vår nya projektledare här på Metamatrix!

 • Kaveh Nowroozi - ny projektledare

  Vi säger välkommen till Kaveh Nowroozi, vår nya projektledare här på Metamatrix!

 • Omställningsfondens webb hjälper jobbsökare till nytt jobb

  Omställningsfondens uppdrag är att stödja och hjälpa anställda inom kommuner och landsting som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. Vårt samarbete med Omställningsfonden började våren 2018 och efter en gedigen förstudie lanserar vi nu tillsammans en helt ny webb.

 • 10 trender du inte får missa 2019

  Under 2018 har vi dränkts av GDPR-mail, börjat prata med högtalare och chattat med botar. Men nu är det dags att blicka framåt! Vad blir nästa års stora snackis? Är 2019 året vi på allvar börjar prata om vortex? Kommer alla ha en egen ikon? Och delegera tråkgörat till en AI-assistent?

 • Helena Starenby - ny kommunikatör på Metamatrix

  Vi på Metamatrix har märkt av en växande efterfrågan på kommunikationstjänster och har därför förstärkt teamet med ytterligare en digital kommunikatör.

 • Skapa egna listor i Episerver

  Ibland så vill man göra egna listor för att hantera egen data i Episerver. Så här skapar du en egen IList där du sedan enkelt kan lägga till och ändra data i Edit-läget som en egenskap - istället för en sida.

 • Jämförelse av nya bildformat för webben

  Visste du att bilder står för nästan hälften av datan du laddar ner när du surfar på webben? Trots det har utvecklingen när det gäller bildformat stått ganska stilla. Nu har det äntligen dykt upp några nya format som AVIF, WebP, JPEG 2000, JPEG XR och APNG. Men vad skiljer dem åt och vilket är bäst att använda?

 • Skräddarsy dina listor med hjälp av CSS

  Att använda punktlistor är ett bra sätt att göra innehållet på en sida mer överskådligt. Men ibland kan utseendet på punktlistan kännas lite begränsande. Du kanske vill göra en punktlista där punkten har en annan färg till exempel? Det är möjligt att göra med hjälp av lite CSS.

 • Dator med kod på skärmen

  Så tillgänglighetsgranskar du koden

  Tre tips till dig som är webbutvecklare och vill bygga en tillgänglig webb.

 • A/B-tester för nybörjare

  Fem enkla steg för dig som är utvecklare, redaktör eller designer och vill komma igång med A/B-testning

 • Tillgänglighet gör webben bättre för alla

  Sedan 1 januari 2019 gäller lagen om tillgänglighet till digital service. Det innebär att webbplatser, intranät och appar från offentliga aktörer måste vara tillgängliga. Men alla vinner på en tillgänglig webbplats.

 • Jessica gör praktik hos Metamatrix

  Vi tar gärna emot praktikanter. Det ger oss chans att hitta nya talanger och få senaste nytt från utbildningsvärlden. I höst gör Jessica, som pluggar till front-end-utvecklare på Medieinstitutet, sin praktik hos oss.

 • Integration i praktiken

  Med ett nytt initiativ på Metamatrix vill vi bidra till ett inkluderande samhälle. Integration kan inte lösas bara av våra politiker, oavsett vem du röstade på igår, utan är något vi behöver göra tillsammans.