Shameless promotion - Folkhogskola.nu vinner Web Service Awards 2023

Vi inleder månadens spaningar med att skamlöst lyfta vår kund, Folkhögskolornas Serviceorganisation, som med sin webbplats folkhogskola.nu vann pris för bästa webbplats inom kategorin "Samhällskommunikation". Vi är sjukt stolta och glada för er skull! Stort grattis! 🥳🎉

Apples ansiktsdator – himmel eller helvete?

Under februari månad lanserade Apple de hypade Vision Pro, ett par skidglasögon för den riktigt trendiga. Nja, kanske inte men Nicklas Hermansson, chefredaktör på nomofomo.se summerar allt du behöver veta om Apples nya VR-produkt i nio punkter.

No more Fax to give - Så blev Hedemora Sveriges första faxfria kommun

Skam den som ger sig. Efter hårt arbete blev Hedemora Sveriges första faxfria kommun häromåret. Äntligen!

Vilka trender i omvärlden kommer att ha störst påverkan på digitaliseringen av offentlig förvaltning fram till år 2034?

Det var frågeställningen eSam* hade när de gjorde en myndighetsgemensam omvärldsanalys.

Erika Strandberg, senior konsult på Metamatrix, sammanfattar innehållet på följande sätt: "Jag gillar dess enkelhet och tycker att den innehåller mycket grundläggande material. Eller för den sakens skull kunskapshöjning kring digitalisering. Jag gillar att de både beskriver drivkraften, nuläget för trenden, framtiden för den samt möjliga konsekvenser. Och det är också positivt med framsynsarbete som utgår från offentlig sektor."

Månadens AI-svep

Det finns ingen ände på nyheter om AI. Det dyker upp nya spännande användningsområden samtidigt som vi verkar alltmer osäkra på vilken roll AI kommer ha i framtiden. AI är hur som helst här för att stanna och det gäller även vårt AI-svep.