Google väntar med att fasa ut cookies från Chrome

Google har tidigare meddelat att de planerar att fasa ut tredjeparts-kakor från sin webbläsare Chrome. Detta har stött på patrull och utfasningen kommer att försenas något. 

Accenture har sålt tjänster inom generativ AI för 1 miljard dollar de senaste 6 månaderna

Många av oss är knappt pålästa inom begreppet "Generativ AI". Accenture är visserligen ett av världens största konsultbolag, men har ändå lyckats sälja tjänster inom området värt en hel del kosing. De är nog något på spåren. 

Hubspot Social Media Trends Report

Hubspot har släppt en trendrapport över de hetaste trenderna inom sociala kanaler just nu. Bli social på riktigt med de senaste trenderna!

TikTok riskerar att blockeras i USA

President Biden har undertecknat lagen om tvångsförsäljning av Tiktok.
Bytedance får ett år på sig att sälja Tiktok, annars blockeras tjänsten i USA.

Drönare och AI spårar invasiva arter i Sverige

Genom AI-analys av foton på gräsfält tagna av drönare, har forskare på Blekinge Tekniska Högskola lyckats få en 96-procentig upptäckningsgrad. Förhoppningen är att tekniken ska vara till hjälp för precisionsjordbruket.

Månadens AI-svep

Denna månad tipsar vi om några AI-verktyg. Om ni är som jag, alltså lite sega i starten i AI-racet så kan det passa bra att faktiskt testa några av de AI-verktyg/ Assistenter som finns tillgängliga. 

  • Dall-E
    Skriv, så ritar vi! Typ. Ett AI-verktyg I för att generera bilder. Ingen nyhet, men har du inte testat än så är det dags nu. 

  • Make a song about anything
    Som ChatGPT och Dall-E, fast för musik

  • Jasper.ai
    Bli en bättre marknadsförare med en AI-assistent inom marknadsföring.