Jag är civilingenjör i datateknik och har jobbat med webben sedan den var nyfödd i början av 90-talet. Det gör att jag är generalist, men de senaste åren har jag fokuserat särskilt på lagreglering av digitala miljöer. Till exempel vad gäller dataskydd, webbtillgänglighet och universell utformning.

Jag irriterar mig på att så många aspekter av den digitala utvecklingen är ohållbara. Till exempel att alla måste godkänna användarvillkor som ingen varken läser eller förstår, att vi ofta saknar alternativ till "gratistjänster" där det verkliga priset är att vi låter andra påverka vårt beteende, vår tid och våra tankar. En annan frustration är att så få sajter fungerar bra för personer med funktionsnedsättning. Om du hört en föreläsning om webbdirektivet eller WCAG så kan det ha varit jag som pratade.

Digitaliseringen medför både fantastiska möjligheter och många svåra utmaningar. Både för samhället i stort, för organisationer och för oss som individer var och en. Jag tycker att det är enormt spännande och meningsfullt både att få vara med om att realisera möjligheter och att minimera baksidorna.

Jag var med och startade Metamatrix 1999 och är en av delägarna. Nästan varje dag i snart 20 år har jag gått till jobbet med glädje och inspiration. Ibland är det förstås stressigt och svårt, men aldrig långtråkigt! Med fyra barn där hemma kan jag säga ungefär samma sak om fritiden.

Jag föreläser och undervisar ofta men jobbar även med granskningar, utredningar, rapporter, standardisering och programmering. Hör gärna av dig om du vill diskutera uppdrag!

Eller anmäl dig till någon av våra kurser och seminarier så ses vi kanske där!