• Fem nya sätt att förbättra webbplatsers prestanda

  Det är viktigt att arbeta med prestanda för att webbsidor ska upplevas som snabba. Långsamma webbsidor gör att användare tappar intresset och i värsta fall lämnar webbsidan.

 • Digital tillgänglighet i e-handel – vad ska jag tänka på?

  Är du e-handlare och har förstått att du tjänar på att göra din e-handelstjänst digitalt tillgänglig, men vet inte i vilken ända du ska börja? Här tipsar vi om några åtgärder till att börja med.

 • 7 argument för e-handlare att satsa på digital tillgänglighet

  Det finns en rad anledningar till att du som e-handlare behöver göra dina tjänster digitalt tillgängliga. Det finns goda chanser att du ökar din försäljning och förbättrar både varumärket och din SEO. Men det finns mer att hämta.

 • Tecknad man med förstoringsglas mot ett sökresultat

  Tips sökmotor­optimering (SEO) för ditt innehåll

  Vill du förbättra sökmotoroptimeringen på din webbplats? Det finns en mängd parametrar, både tekniska och redaktionella som du behöver lära dig för att bli bra på sökmotoroptimering. Här är våra snabba tips för redaktörer på hur du förbättrar din SEO.

 • Hållbara intranät

  Hållbara intranät – vad är det? Vår egen intranätstrateg Helena Starenby tipsar om hur du bäst skapar förutsättningar för effektiva, engagerande och hållbara intranät. Tipsen riktar sig till dig som är intranätansvarig och arbetar med innehåll, struktur och kvalitet.

 • Är Schrems II-domen slutet för Google Analytics?

  I somras, den 16 juli 2020, meddelade EU-domstolen sin dom i det så kallade Schrems II-målet. Du har säkert undrat hur domen påverkar användningen av Google Analytics som analysverktyg på din webbplats. Här går vi igenom detta ur ett tekniskt perspektiv.

 • Sex steg – skapa en struktur som funkar

  En vanlig orsak till missnöje hos användare är att de inte hittar på webbplatsen. Strukturen har vuxit organiskt under ett par års tid, och nu drunknar användarna i innehåll. Gör så här för att ta fram en ny struktur till er webbplats, intranät eller digitala tjänst.

 • Innehållsstrategi - så lyckas du!

  Vill ni ha ett effektivt innehåll, få underlag för att kunna rensa, prioritera eller undvika slumpmässig publicering? Ta fram en innehållsstrategi och planera ert arbete! Så här gör ni! Häng med!

 • Ett kärleksbrev till SharePoint

  Varför skulle någon älska SharePoint – ett antikt filhanteringsverktyg med ungefär samma charmfaktor som en tre veckor gammal matlåda? Vår kollega berättar i ett öppenhjärtigt kärleksbrev om varför hon anser att ALLA borde älska SharePoint och dess nya, häftiga funktioner.

 • Bättre fokus på webben med focus-visible

  För att en sida ska fungera med tangentbordsnavigering måste den som navigerar se vilket element som för tillfället är i fokus. Nu finns ett nytt smart sätt att koda det så att markering av fokus hanteras olika beroende på om användaren navigerar med mus eller tangentbord.

 • frågetecken i en hög

  En webbplats blir egentligen aldrig färdig

  När en förstudie har flutit på, samarbeten har formats, utvecklingen har genomförts utan några större problem och webbplatsen äntligen lanserats – ja, då är det enkelt att klappa dig själv på axeln och känna att du är färdig. Men en webbplats blir egentligen aldrig färdig oavsett hur bra den än är.

 • Hur vet ni om er webbplats är bra?

  Vi på Metamatrix är specialister på webbplatser. Att vara verksam i en bransch i ständig förändring har gjort att vi hunnit lära oss så pass mycket att vi tycker oss kunna avgöra vad som gör en bra webbplats bra. Och inte bara bra utan även fantastisk.

 • Film om digital tillgänglighet breddar kompetens

  När vi fick uppdraget att ta fram en film om tillgänglighet för Kungliga tekniska högskolan såg vi framför oss att köra premiären på KTH med massa popcorn, festliga hattar och filmduk. Under rådande omständigheter fick det bli en digital version av festligheterna, men vi är lika glada och taggade ändå!

 • Att välja rätt system för er webbplats

  Upplever ni att ni vuxit ur ert CMS? Eller tvärtom, betalar ni höga licenskostnader utan att utnyttja alla delar i systemet? Står ni inför valet att kanske utveckla ny webbplats och funderar på om ni samtidigt bör byta CMS?

 • Digital hållbarhet i kristider

  I vanliga fall kräver hållbarhet oftast att vi tänker mer långsiktigt, men vad betyder det under nuvarande kris?