• Varför är användartester så viktiga?

  Vi utför användningstester för att förenkla många av de vägval som måste göras för att skapa en enkel och effektiv webbplats.

 • Avocados at varying stages of maturity and shades of green

  Avocados and accessibility maturity

  The W3C has published a model for measuring accessibility maturity. Metamatrix made a simplified version: the Avocado model.

 • Många avokados med olika gröna färgnyanser

  Hur mogna är ni inom tillgänglighet?

  W3C har tagit fram en ny modell som mäter mognad inom digital tillgänglighet. Vi har förenklat den och kallar den för Avokadomodellen.

 • A11y-test­verktyg­ens blinda fläckar

  Det finns olika slags verktyg för att granska och analysera hur tillgänglig en webbplats är. Vi har testat hur bra de är.

 • Vad menas med behovsanalys och förstudier?

  I en förstudie eller behovskartläggning gör vi research, tar reda på fakta kring användarnas behov och analyserar förutsättningarna för att skapa en digital tjänst som utgår ifrån användarnas behov.

 • Vad menas med designsprint?

  Har ni en utmaning som ni behöver snabba och kreativa lösningar på? Vill ni köra och testtrycka era idéer för att se om den flyger innan ni investerar pengar och tid i utveckling? Då ska ni köra en designsprint.

 • Vad menas med upplevelsekartläggning?

  Om vi stannar upp och lyssnar till hur användarna använder våra produkter kan vi få direkta svar på hur tjänster kan ge mest nytta. En lösning på det är att ta fram en Upplevelsekarta (User Experience Map), ett verktyg som flyttar beslutsprocesser närmare slutanvändaren, och gör framtiden lite mindre suddig.

 • 8 tips som gör din roll som produktägare enklare

  Att vara produktägare innebär ofta att du har en central roll i verksamheten. Du rör dig i gränslandet mellan IT och affären och är teamets bodyguard mot stakeholders. I den här artikeln listar vi åtta tips på hur du som produktägare kan få det enklare i din roll.

 • Vad menas med tjänstedesign?

  Att börja jobba med tjänstedesign handlar om att göra din organisation medvetna om att användarnas totala upplevelse av er, både online och offline.

 • Vad menas med scrum och agil utveckling?

  Scrum är en metodik för systemutveckling, men det är också ett arbetssätt som hänger ihop med agil utveckling. Arbetssättet gör att vi kan fokusera vi på affärsnytta och ger oss möjlighet att förändra under projektet gång på ett strukturerat sätt.

 • Vad vill dina användare veta, tycka, känna och göra?

  Du kanske har hört uttrycket "som man frågar får man svar"? Den som sa det jobbade säkert med användbarhet på webben. Om du vill nå fram till kärnan av vad användarna vill få ut av din digitala tjänst är det nämligen viktigt att du frågar på rätt sätt – vad vill din målgrupp veta, tycka, känna och göra.

 • Vasaskeppet på sin jungfruresa, hon har kraftig slagsida. Illustration.

  Vad varje webbprojekt bör lära sig av Vasaskeppet

  Att bygga krigsskepp för flera hundra år sedan och att bygga mjukvara har fler likheter än du kan tro. Vi går igenom vad som gick snett då, och hur du gör för att ditt projekt inte ska kapsejsa.