• Att välja rätt system för er webbplats

  Upplever ni att ni vuxit ur ert CMS? Eller tvärtom, betalar ni höga licenskostnader utan att utnyttja alla delar i systemet? Står ni inför valet att kanske utveckla ny webbplats och funderar på om ni samtidigt bör byta CMS?

 • Digital hållbarhet i kristider

  I vanliga fall kräver hållbarhet oftast att vi tänker mer långsiktigt, men vad betyder det under nuvarande kris?

 • Two wireframes with different levels of resolution in in-page semantics. The left one has mostly div:s and a:s. The wireframe to the right has added semantics from html5 as well as from the new personalization spec from W3C, such as Add and Buy buttons.

  More colourful web with invisible design

  New standard proposal to make the web more personal and, if you like, more colourful!

 • 5 tips för att lyckas med webbprojektet

  Planerar du för ett webb- eller intranätprojekt nästa år? Våra projektledare Thomas och Jeanette leder varje dag stora och små projekt. Här får du deras fem bästa tips.

 • Föreläsning: Introduktion till digital tillgänglighet

  Digital tillgänglighet blir allt viktigare i takt med att samhället digitaliseras. Användarnas behov har alltid funnits, men nu skärps även lagkraven. Först i offentlig sektor och därefter i privat. Här har du chansen att orientera dig på området.

 • Kvinna pekar på en checklista

  Mall för tillgänglighets-redogörelse

  Enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ska webbplatser i offentlig sektor ha en sida som redogör för hur webbplatsen uppfyller tillgänglighetskraven, och hur användare kan rapportera in eventuella hinder. Redan 23 september ska redogörelsen finnas på plats för webbplatser som lanserats senaste året.

 • Recept för framgångsrikt arbete med digitala kanaler

  Samarbete, planering och uppföljning är viktiga ingredienser för att lyckas med företagets digitala kommunikation. Vi har samlat våra bästa tips för att ge er förutsättningarna att lyckas.

 • Fem tips: Så skriver du för webben

  Hur når du ut med ditt budskap och skriver texter som blir lästa? Här får du fem snabba tips.

 • Ett webbplats-isberg där vissa delar (adresser, grafisk form, prestanda, användbarhet, innehåll, tillgänglighet) befinner sig över havsytan medan andra faktorer är mer osynliga (metadata, integritet, sökbarhet, upphovsrätt, driftsäkerhet, informationssäkerhet, personal, arbetssätt, kodkvalitet, teknisk plattform, affärsmodell, långsiktighet)

  Under ytan på en hållbar webbplats

  När formgivaren visar skisser av den nya webbplatsen blir vi förhoppningsvis bländade. Men inte förblindade. För det är bara ytan. Precis som ett isberg har en webbplats både synliga och osynliga delar.

 • Podd om tillgänglighet och att skapa teknik för alla

  Hur vi skapar en inkluderande digital värld? Metamatrix Pär Lannerö gästar senaste avsnittet av podden Digitalsamtal tillsammans med Ida Franceen och Hampus Sethfors, Axess Lab.

 • Politik i plattformssamhället

  Del fem av fem i en serie blogginlägg om plattformisering.

 • Digital miljöförstöring

  Del fyra i en serie med fem inlägg om plattformisering.