Köp en begagnad webb

Det finns mängder av webbplatser som inte längre används. En del sajter har inte haft ett enda besök sedan webbredaktörens mamma surfade förbi på invigningsdagen. Trots att stora summor plöjts ner i teknisk utveckling och snygg grafik. Det är outnyttjade resurser som vi vill ta till vara på!

Att köpa en begagnad sajt från oss innebär att den levereras färdig med innehåll och länkar. Vi tvättar bort gamla loggor och personuppgifter, men behåller artiklar och nyheter. När du köper en begagnad webb drar du nytta av det arbete som redan gjorts kring användarundersökningar och SEO-anpassning. I sällsynta fall kan ni även få ta över den gamla logotypen.

"En begagnad webbplats är ett både hållbart och holistiskt val. Genom att återanvända webbplatser gör vi inte bara webbmiljön en stor tjänst, det bidrar även till en minskad belastning på cyberrymdens ekosystem med en mängd positiva följdeffekter, som allmänt bättre prestanda, färre cyberattacker, samt – enligt flertalet studier – ett längre och lyckligare liv."
– Helen Kreutz-Bolander, Cirkulärwebbschef

Vid köp av en begagnad webb ingår också rätten att nyttja märket "återvunnen webbplats", som med fördel kan placeras i sidfoten.

Lämna in din gamla webb

För en del är det trots allt nödvändigt att bygga nytt. Organisationen ska kanske få en ny grafisk profil, och det är lika bra att göra om och göra rätt. Eller så vill chefen kasta ut det gamla och in med det nya. Eller kanske har utvecklarna spanat in nästa webbramverk?

Ni som skall bygga ny webbplats kan lämna in er gamla för återvinning. Låt den inte hamna på den digitala soptippen – var med och minska konsumtionshetsen genom att låta den gamla få nytt liv.

Värdering av er gamla sajt görs på begäran.