Google Search Insights förenklar innehållsjobb

För dig som jobbar med innehåll på en webbplats är nya Google Search Insights (nu i BETA-version) ett överskådligt verktyg som gör det enklare att jobb med innehållet. Verktyget blandar data från Google Analytics och Google Search Console. Några grejer du kan se är:

  • Vilket av ditt innehåll ger bäst resultat?
  • Vad ger det nya innehållet för resultat?
  • Hur hittar användarna innehållet på webben?
  • Vad söker användarna efter på Google innan de besöker innehållet
  • Vilka artiklar hänvisar användarna till webbplatsen och innehållet?

Allt det här är information som du kan hitta i olika verktyg men i Google Search Insights blir det enklare och mer överskådligt.

Få en snabb genomgång i det här klippet.


Läs mer om Google Search Insights.

Styr din Android med ansiktet

I Android 12, som är på gång, kommer det vara möjligt att styra din Android med ansiktsrörelser. Det kallas Switch Access och är en del av Android Accessibility Suite som kommer att fyllas på med fler funktioner framåt. Att kunna styra telefonen med ansiktsrörelser förenklar för funktionsnedsatta.

Till en början ska det gå att styra med sex olika ansiktsrörelser som höja på ögonbrynen och le.

Här i klippet får du ser hur det funkar att styra din Android med ansiktet.

Läs mer om Android och att styra med ansiktsrörelser. 

Digitala möten efterliknar fysiska

Många av oss, troligen de allra flesta, har under det dryga senaste året vant oss vid digitala möten. Det har experimenterats med bakgrunder, filter och många har köpt ett headset/hörlurar för att mötesupplevelsen ska bli bättre både för dig själv och de andra i mötet. Många plattformar tar nu mötesupplevelsen till nästa nivå med hjälp av VR (virtual reality). Facebook presenterade nyligen Horizon Workrooms. Horizon Workrooms är uppbyggda för att efterlikna traditionella möten där deltagarna möts runt ett virtuellt bord. Som mötesdeltagare kan du skissa på whiteboards, använda en virtuell version av din egen dator och annat som brukar göras på möten (dricka kaffe, kanske).

Kolla in klippet där Mark Zuckenberg möter journalister i Horizon Workrooms. 

Horizon Workrooms finns nu i en BETA-version och kan användas om du har Oculus Quest 2

Umbraco får en ny storägare i svenska Monterro

Monterro, investerare i B2B-mjukvarubolag i Norden, har gått in som investerare i Umbraco. Umbraco bygger på open source och har ett stort community med över 200 000 utvecklare och användare. CMS idag är mer än bara en plattform för publicering av innehåll. Hela den digitala kundupplevelsen blir viktigare för alla verksamheter.

Vi på Metamatrix, som lanserat flera webbplatser i år byggda på Umbraco, tycker det är spännande att följa vad Monterro kommer att betyda för Umbraco som plattform framåt. 

Läs mer om Monterros köp i Umbraco här
Läs mer om Umbraco och Monterro här