Sluta skicka onödiga meddelanden - för miljöns skull

Jag skickar ofta korta mejl som 'Tack', 'Ha en fin dag' som svar på mejl jag fått. Gör du? I England uppmanas tjänstemän att skippa artighetsfraserna och de onödiga mejlen för att minska miljöpåverkan. 

Enligt en studie som Ovo Energy har gjort så skickas 64 miljoner onödiga mejl om dagen i England. Dessa mejl, som vi skulle kunna vara utan, kräver ju även de elektricitet till enheten de skrivs på, nätverk och datacenter. Allt detta bidrar till utsläpp av koldioxid. 

Om varje person i England skickade ett mejl mindre om dagen så skulle koldoxidutsläppen minska med 16 433 ton per år enligt Ovo Energys studie. 

Du kan installera Chrome-tillägget Carbon Capper som uppmärksammar dig på om du ska skicka iväg ett mejl som innehåller färre än fyra ord. 

Microsoft tvingar användare att sluta med Internet Explorer (IE)

Om du använder IE som din webbläsare kommer vissa webbplatser, såsom exempelvis YouTube, GoDaddy, StackOverflow, att öppnas i Edge från och med december. Detta är en del av Microsofts plan med att fasa ut IE till förmån för Edge. 

Veckorevyn vann Topp100 

Tidskriften Veckorevyn vann IDGs ranking av webbplats och -tjänster Topp100. Veckoreyvn får utmärkelsen för att de har lyckats ta klivet till en helt digital satsning och behållit sitt fokus på kärnläsarna samtidigt som de har slagit sig in på nya områden med undersökande journalistik inom allvarstyngda ämnen. 

IDG skriver att många webbplatser och -tjänster har fått bekänna färg i år då de haft en stor ökning i antal besök men att efter ett lite hack så har webbplatserna/-tjänsterna vant sig vid den nya besöksnivån. 

Möts vi i VR 2021?

Nu när digitala möten är vardag och vi vet hur vi byter bakgrund för inte behöva tänka på hur det ser ut bakom oss där vi sitter på våra 'hemmakontor' så undrar jag om vi nästa år kommer att ta på oss VR-glasögonen och mötas när vi workshoppar. Vad tror du?