Ny webbplats: AI för socialtjänsten

Digg har tillsammans med E-hälsomyndigheten och Socialstyrelsen genomfört ett regeringsuppdrag för att höja kunskapsnivån hos kommunernas socialtjänst inom området AI. Resultatet blev webbplatsen aisocialtjanst.digg.se. Där kan den som arbetar med verksamhetsutveckling och innovation inom socialtjänsten få konkret hjälp med att komma igång med AI som en del av digitaliseringen.

Cyberattack mot Tietoevry slår hårt – många drabbade

I slutet av januari drabbades TietoEvrys datacenter av en ransomewareattack som påverkat ett stort antal kunder. 

Trots Chat GPT-integreringen – Bing fortsatt chanslöst mot Google

Microsofts satsning på att ta en del av sökmarknaden genom att integrera Chat GPT har än så länge endast resulterat i en ökning på mindre än en procent för sökmotorn. Google har fortfarande över 90 av marknaden.  

Ny rapport: Svenskarnas digitala kompetens är god men det finns utmaningar

Två tredjedelar av Sveriges vuxna befolkning bedöms ha grundläggande digitala färdigheter. För att nå de digitaliseringspolitiska målen krävs omfattande insatser inom utbildning och arbetsliv menar DIGG.

Upphandlingsfusket: Kommunernas webbverktyg blev miljardaffär

Fakturorna har strömmat till kommunerna trots att det finns upp till 20 år gamla avtal som inte gäller längre, och flera tjänstemän blir upprörda när frågor ställs om de misstänkta otillåtna direktupphandlingarna och utebliven konkurrensutsättning.

What Gen Z thinks of social, video, AI, and sports: report

Vad tycker egentligen Gen Z, generationen som föddes med en smartphone i handen, om sociala kanaler, video och AI? MarketingBrew anser sig ha (delar av) svaret. 

Månadens AI-svep