Att välja rätt verktyg för webbanalys

Vilket webbanalysverktyg är rätt för din organisation? Google Analytics 4, Matomo, Piwik eller något annat verktyg? På webbinariet kommer vi att ta upp frågor som:

  • Vilka användare kommer att använda webbanalysverktyget och till vad? Detta är viktigt att ta reda på eftersom olika verktyg kan ha olika funktioner och användningsområden som passar olika typer av användare.
  • Vilka insikter och beslut vill du kunna fatta med hjälp av data från webbanalysverktyget? Genom att veta vad du är ute efter kan du välja ett verktyg som kan ge dig den information du behöver.
  • Vad ska "ingå" i webbanalysverktyget? Du bör titta på vilka funktioner som ingår i verktyget och hur enkla och effektiva de är att använda.
  • Vad får webbanalysverktyget kosta? Det är viktigt att tänka på budgeten när du väljer ett webbanalysverktyg. Ett gratis verktyg kan bli kostsamt om det inte möter de behov som finns i organisationen.
  • Hur möter olika webbanalysverktyg de juridiska krav som finns? Detta är viktigt att ta reda på eftersom vissa verktyg kan vara bättre på att hantera personlig data och annan information på ett säkert sätt.

Föredragshållare

Max Walter är senior webb- och dataanalytiker på Metamatrix. Han är en uppskattad föreläsare och har under flera års tid hållit kurser inom webbanalys.

Anmäl dig till webbinariet

Webbinariet äger rum online via Youtube. Det kostar inget att delta och du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan. När du skickar in anmälan kommer du att få ett automatiskt svarsmejl med länk till webbinariet, så var noga med att skriva rätt e-postadress. Vi sparar informationen du skickar in i anmälan. Läs mer i vår dataskyddspolicy