Digital strategi

Förstudie för en digital tjänst - så lyckas du! Vi går igenom grunderna i en behovsanalys, olika metoder för hur du samlar in dina målgruppers och användares behov, hur du tar dig an analysen och drar slutsatser ur resultatet för att dokumentera dina kunskaper.

Lägg tid på rätt saker och få bättre effekt digitalt. Vi ger dig tips om verktyg och metoder för ett lyckat digitalt strategi- och kommunikationsarbete som ger konkreta resultat. Ett filmat frukostseminarium i gränslandet mellan strategi, användarupplevelse och innehåll. Från 2019.

Ta makten över innehållet. Bra koncept och snygg design, men mycket och inte uppdaterat innehåll? Om du vill ha tips på hur du tar fram en innehållsstrategi eller plan för ert innehåll är vårt webinarium för dig! 

Digital tillgänglighet

Vad är på gång kring WCAG? Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) är den standard som ligger till grund för de svenska lagkraven för tillgängligt innehåll på webben. På webbinariet berättar vi bland annat vad som kan förväntas av nästa version WCAG 2.2. Inspelad 2022.

Så kan digital tillgänglighet öka e-handlares omsättning. Vi går igenom EU:s kommande lagkrav på tillgänglighet och visar fördelarna för dig som e-handlare och vad du kan göra redan idag för att få din e-handelstjänst digitalt tillgänglig. Vi går också igenom hur du digital tillgänglighet kan förbättra ditt varumärke och hur det kan förbättra SEO och användarupplevelse. Fler än du kanske tror berörs av tillgänglighet.

Webbutveckling

Skapa värde genom strategisk webbutveckling. Det upplevs ofta komplext och svårt att beställa digitala tjänster. Många upplever också att det är svårt att få grepp om vad det i slutändan kommer att kosta, och vilket värde det genererar. Webbinariet ger dig konkreta tips och verktyg som hjälper dig bli en bättre beställare.

Upptäck Umbraco CMS. Med Umbraco kan man bygga kraftfulla och komplexa webblösningar, men det passar även bra för mindre webbplatser eller kortlivade kampanjsajter.

Intranät i SharePoint Online

Vadå intranät, kan vi inte bara använda Teams? På det här webbseminariet förklarar vi hur SharePoint och Teams hänger ihop och hur de enskilt, eller tillsammans, kan användas för att bygga upp ert intranät. Det finns också en del fallgropar att vara medveten om under projektet.

Bygga intranät i SharePoint Online. Metamatrix har hjälpt Statens Fastighetsverk att bygga intranät i SharePoint Online. På webbinariet berättar Maria Aho, kommunikatör på Statens fastighetsverk och Helena Starenby som är intranätstrateg hos Metamatrix om erfarenheterna från projektet.

Digital analys

Ta mer plats i Googles sökresultat. För vissa typer av webbplatser går nästan 50% av alla klick i Googles sökresultat inte till en webbplats. Användare får i stället svaret direkt på sökresultatsidan. Google har de senaste åren lagt till flera nya sätt att presentera svaret på vad användare söker på. Det kan vara i form att svaret visas direkt i sökresultatet, som frågor och svar eller som en företagsprofil.

Upptäck nya Google Analytics. Upptäck nya Google Analytics (har sedan webbinariet sändes fått namnet Google Analytics 4). På webbinariet lyfter vi för- och nackdelar med App+Web i jämförelse med dagens Google Analytics.

Nya Google Tag Manager. Till skillnad från "gamla" Google Tag Manager körs den inte via webbläsaren, utan på en server som ni kan kontrollera och därmed bestämma vilken data som ska delas med t.ex. Google Analytics och Facebook.

Kom igång med webbanalys! Brukar du nöja dig med att ta reda på vilka som är de mest populära sidorna på webbplatsen och hur besökare har kommit till den? Om du känner igen dig i detta men samtidigt vill lära dig mer om webbanalys så är detta ett webbinarium för dig.

Förstå dina besökare genom webbenkät kopplad till Google Analytics. Genom en webbenkät som är kopplad till Google Analytics eller Matamo får du reda på vilka som besöker er webb, vad de är ute efter och om webbplatsen lever upp till deras förväntningar.

Ljuger Google Analytics? Google Analytics är ett populärt analysverktyg för att hålla koll på hur de digitala tjänsterna används, men går det att lita på den data som visas? Vet du om er data i Google Analytics är korrekt, användbar, laglig och säker? Kan det rent av vara så att datan i Google Analytics ljuger för dig?

Fokuserad digital analys med mätplan. På webbinariet går vi igenom vad en mätplan är, vad den innehåller och hur ni tar fram en mätplan.

Digital hållbarhet

Digital hållbarhet - tips och intro. I det här webbinariet får du som arbetar med en digital tjänst eller webbplats tips om hur du kan arbeta med digital hållbarhet.