Hitta på Stockholms Central med hjälp av AR

SJ har stort användarfokus när de i SJ Labs tar fram nya produkter och funktioner. Så tidigt som möjligt låter de kunderna vara med och testa och tycka till om det som tas fram. Just nu är det en tjänst för att hitta på SJs olika stationer som testas - VägvisARen. Med Augmented Reality (AR) kan du enkelt hitta på Stockholms Centralstation till rätt spår eller fik för att ta en kaffe innan din resa. VägvisARen använder Google Cloud Anchors.

Tydligare tal i SVT Play

Tillgänglighet är på tapeten nu, inte bara för oss som jobbat med digital tillgänglighet länge. SVT Play har nu ett ljudspår för tydligare tal för att det ska bli lättare att höra vad personerna säger. På vissa program, exempelvis Sommaren 85, finns det nya ljudvalet på samma ställe som du hittar inställningen för undertext.

Läs mer om tillgänglighet på SVT.
Läs mer om hur de tagit fram tydligare tal.

Hur ser det ut när jag delar något i sociala medier?

Det ser inte alltid som du tänkt dig när du ska dela den där intressanta nyheten från din webbplats på Linkedin och Facebook. Med verktyget metatags.io kan du laborera med innehållet och se hur det ser ut vid delning i olika sociala medier. Och så klart tar du med lärdomarna och ser till att de implementeras på din webbplats.

Google Analytics 4 är här

Nya Google Analytics App + Web är inte längre i beta utan är sedan igår lanserad på riktigt med namnet Google Analytics 4. Gamla Google Analytics kommer inte försvinna men Google kommer inte utveckla den gamla varianten mer. Google Analytics 4 är en helt ny analysplattform. Här kan du läsa om 10 skillnader mellan nya och gamla Google Analytics.